Friday, 25 October 2013

SUSAH Mendapatkannya, SENANG Tinggalkannya )":

Semua nampak SALAH aku!
Semua nampak aku yg JAHAD pasal kita!
Pape jadi between us semua orang akan cakap salah aku!
Semua akan cakap aku ini EGO tinggi!
Bila aku rendahkan ego aku, tak ada seorang pun nampak!
Orang akan tetap akan cakap kau baik sebab sanggup tahan peragai aku
Kenapa semua nk salahkan aku???
Aku tahu peragai aku yg gila-II, kasar, kurang ajar semua lahh!
Tapy itu aku, ITU AKU FARAH FARHANA!
Aku bukan Hipokrit yg depan orang aku jadi baik, bila belakang itu aku jadi jahad!
Itu BUKAN aku!!!
Aku suka berterus-terang, aku tk suka simpan-II, aku tk suka menunjuk!
          Baru aku tahu semalam sape yg sebenar-benarnya kenal ngn peragai aku! "BFF"
          Chemat dia suka peragai aku, dia selalu ingatkan aku jangan jadi orang laen, sebab dia tahu aku tk akan mampu
          Dia selalu ingatkan aku jangan pernah ubah apa yg azali diri aku, sebab itu susah!
          Dia selalu juga ingatkan aku jangan percayakan lelaki 100% melainkan FAMILY aku sendiri.
          Ya Allah, terlalu banyak dia ingatkan kt aku, tapy aku selalu tk amekk kesah, sekarang terimalah padahnya )":




     241013- Kisah cinta kita sekali lagy TAMAT!
Ya Allah kali ini aku betul-II nekad tk akan kembali kepada dia ya allah!
Aku dh tk akan percayakan dia lagy ya allah!
Cukuplah bagi aku kenal dia ketika permulaan detik-II cinta antara kami!
Detik itu tk akan pernah hilang dalam ingatan aku sampai aku mati )":
Tarikh keramat 23 March 2011 akan terus jadi SEJARAH dalam hidup aku sampai bila-II, aminn~




                      Awak, awak, awak, farah ada sedikit pesanan yg terakhir utk awak (":
Azmi, fara minta maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki selama perhubungan kita
Azmi, fara sayang awak tapy utk kembali balik mungkin tak akan ada lagy ruanghaty utk awak lagy
Azmi, terima kaseh sebab terima fara selama ni dalam hidup awak
Azmi, jangan sedeh-II tau sebab awak ada ramai kawan yg akan support awak *tk macam fara sorang-II
Azmi, jaga diri elok-II tau sebab awak tu berharga utk semua orang
Azmi, ingat tau awak ada tanggungjawab walaupun makayah awak dh tak ada (": sentiasa berdoakan mereka
Azmi, kalau Nuyun org laen jaga awak JANJI ngn saya awak akan ambil n jaga dia bila umur awak dh cukup
Azmi, awak LELAKI yg terHEBAT penah saya jumpa sebab sanggup tahan peragai saya walaupun saya tahu awak tak akan mampu
Azmi, kalau awak jumpa WANITA yg sempurna dlm hidup awak jaga dia elok-II tau -'-
Last sekali saya nk cakap!!!!!
Poksheikh! saya SAYANG awak sgt sampai bila-II!
Saya tk nak kehilangan awak tapy saya terpaksa juga lupakan awak!
Walaupun itu menyakitkan bagi saya tetap juga saya kena lalui
Saya nak pergi jauh dari sini, nk lupakan semua kenangan yg pernah kita ciptakan bersama-II kt sini
Saya tknk ingat yg kita pernah kenal, bercinta semua itu lagy!
Saya minta maaf tk mapu jadi sesempurna perempuan yg awak idamkan
Hope lepas ini kita akan jalani hidup yg ini masing-II ngn pilihan kita inginkan (:
Saya doakan awak temui WANITA yg akan memahami awak macam awak nk kan??

                                 Saya lepaskan awak pergi dari hidup saya 241013 )":
                                             Wassalam, selamat tinggal (":

Saturday, 19 October 2013

Berkawan itu INDAH


assalamualaikum guyss
lama dh tak hiraukan blog nie, kecian dia terkapai-II di buatnya =="
sebelum tangan pantas menulis panjang lebor FF nk ucapan SelamatHariRayaAidilAdha kepada semua haji-II, Hajah-II yg ada kt Makkah dan semua umat Islam (:

Hari ini FF nk update tentang SAHABAT susah senang bersama
Sebelum ini FF dh penah update pasal dia, tetapi entry kali ini pun untuk dia
FF nk dia tahu, dia lah sahabat dunia akhirat FF (":
Kami dh berkawan sejak FF Form1 untill now umur FF dh 19 tahun *7tahun beb!
Lama gila FF kenal dia, n lama juga dia jadi tempat FF luahkan semua rahsia-II FF
FF banyak share ngn dia sebab FF tahu dia paham FF and dia tahu macam mane peragai FF
Walaupun kadang-II kitorang selalu gaduh sebab ego masing-II
Tetapi dua tiga hari jep lepas itu kitorang akan baekk balik, mane boleh gaduh lama-II
Dia ini orang yang paling FF sayang and paling penting dalam hidup FF after myBoyfrenn n myFamily!
Dia terISTIMEWA dalam hidup FF (:



see! FF and myBestBestBestFriend! Muhammad a.k.a Chemat!
Dia lah SAHABAT FF dunia akhirat, insyallah aminn
Gambar ini ambil masa raya baru-II ini , ala rayaKORBAN tuu
Dia datang jumpa FF and ajak raya sama-II sebabnya wealls dah lama sgt tk lepaking sesama after dia sambung studies kt IKBM.
Masa jumpa dia ini lah FF cerita semua masalah FF kt dia selama dia tk ada kt sisi FF *choiiii
FF sayang dia , dia SAHABAT hidupMATI FF selamanya!
Please, jangan ambil dia dr FF and jangan halang or dengki PERSAHABATAN kami berdua!


Persahabatan itu akan indah jika tiada berlaku perbohongan
Persahabatan itu juga akan bertambah erat jika kita kenal hati budi
Persahabtan itu indah jika wujudnya persefahaman

SAYANGI SAHABAT-II anda
:*