Wednesday, 27 February 2013

lagu awak , saya dan PUTRI

assalamualaikum .

KERANA by RAZZI RAHMAN ft. IRFAN KHAIRI
.
.
.
Kehadiran mu
Bagaikan pelangi pagi
Yang menyinari hati ini

Kelembutan mu
Mencorakkan hidup ini
Kerana kasihmu abadi

Bridge
Hebatnya cinta
Hingga akhirnya
Sampai ke tua
Kita berdua

Chorus
Kerana ku tak mahu
Terus hidup tanpa mu
Kerana ku tak mampu
Bernafas tanpa mu

Kerana ku tak mahu
Rindukan pelukanmu
Kerana tak mampu ku
Berjauh dengan mu





PAPA, ingat lagy kan LAGU kita!
lagu first kita COUPLE balikk.
selepas hampir 2-3 bulan papa menjauhkan diri dari fara.
lagu yang sangat BERMAKNA untuk kita.
lagu ini betul-II kena sangat dengan hubungan kita yang terpisah.
FARA MINTA MAAF MIE 
FARA TAK BOLEH JAGA MIE AND OUR RELANTIONSHIP UNTILL HEAVEN
FARA SAYANG MIE TAPY MENCINTAI MIE FARA TAKBOLEH
FARA MINTA MAAF TIPU MIE SELAME INI

sedang merindui papasheikhazmie a.k.a myBIGlitlepapa mucux! <3
FAFAU (':



Tuesday, 26 February 2013

kau , kau , kau

assalamualaikum.

SINGLE ! yess i'm FREEDOM . ooppssss (!) maaf aku bukan HAPPY mahupun SEDIHH tapy aku , aku , aku heerrmmmm ___________ ! macam to lahh citenyer . Aku sayang kau tapy kalu salah aku setakat aku cakap 'pa, si A buad relay lahh, nak accept tak , hahahahhaah' dan dengan cepatnye dia teros marah-II aku . WTF !!! Kira okayy lahh aku tanye pasal si A to awal-II sebelum dia terjah FB aku . Dia ungkit apa yang penah aku cakap pasal si A uh dulu tapy aku tak penah buang A dalam hidup aku macamana aku buang M . Dia pikir panas dia , panas aku tak pikir ke ? 

aku pikir SAYANG tapy kalu kau dah amik keputusan tinggal aku dengan rasmi aku ACCEPT RELAY A.
LANTAK dia lahh nak pikir apa dah pasal aku .
JUJOR cakap dalam haty aku dah TAMAT perasaan CINTA sejak azali lagy.
FIRSTLOVE aku buad aku tak ada perasaan CINTA uh .
please salahkan dia!

kepada kau , kau , kau .
aku nak mintakmaaf berbanyak apa aku dah buad selama ini myakitkan kau.
aku tahu aku banyak salah ngn kau ngn EGO aku.
aku tahu kau banyak bersabar ngn peragai aku.
aku tahu juga lepas ini kau akan HILANGKAN diri dari aku.
aku paham sangat peragai kau kalau jadi sesuatu kat HUBUNGAN kita.
aku tahu kau baek.
aku tahu kau orang paling percaya aku.
aku tahu kau paling JAHAD ngn aku.
aku tahu kau pandai JAGA aku.
aku tahu kau PENGHIBURHATY aku.
segalanya ada pada kau!!!!

tapy untuk makluman kau PARASRUPA tak penting.
aku selese dengan kau.
aku SAYANG kau lahh GEMUKK.
tapy CINTA aku kat kau uh -______-
aku tak boleh bagi sebab ada pada FIRSTLOVE aku.
aku tahu kau SAKIT pasal aku.
aku selalu buad kau merana.
aku JAHAD aku TAHU!!
SOORY SANGAT AKU TAK DAPAT bahagiakan kau macam kau IMPIKAN selalu.

aku tahu kau akan selalu buka BLOG aku ini!
so, aku nak bagi tahu kau yang aku MINTAKMAAF .
aku nak kau JAGA KESIHATAN kau molek-II.
aku tak sempurna kat kau.
sikap SETIA kau macam cerita #setiahujungnyawa.
kau terlalu baek untuk aku SAYANG!
aku dah banyak tipu kau selama ini.
aku cuba nak pertahankan hubungan kita tapy aku tknak terus tipu perasaan aku.

p/s : papa , mama sayang papa tapy...
mama tknk teruskan relantionship ini.
mama mintamaaf papa
mama taksesuai ngn papa.
papa!
please, jaga kesihatan awak sayang.
jangan makan maggie.
jangan nakal-II.
papa , ingat tau mama lepaskan papa bukan sebab laky lain!
sama sekali bukan sebab LELAKI LAIN!!!!!!!!
mama lepaskan papa sebab mama tknk terus tipu papa.
mama JAHAD papa!

IKHLAS MENGARANG : FAFAU a.k.a MAMA SHEIKHAZMI(POKSHEIKH) a.k.a suami cengerik! #mohonBACA!

Monday, 25 February 2013

aku GEMBIRA untuk DIA

Assalamualaikum .

hari ini aku nak story kat blog ini yang sekarang aku sedang gembira untuk SOMEONE @ JEJAKA  cinta haty aku *chewahhh. 
buka FECEBOOK a.k.a MUKABUKU dia seronok tengok dia bahagia sekarang bersama orang tersayang
dia bahagia aku pun tentu 100 kali bahagia untuk dia kan? Walaupun aku rasa di sebalik gembira aku ini ada sedihnya tapy aku simpan , telan bagai makan HEMPEDU ! pegrhhhhhh PAHIT kod .
JUJOR ! dalam HATY aku masih ada simpan sayang , rindu , cinta  kat dia tapy nak buad mcm dia bukan hak aku lagy .


kata orang 'melihat dia tersenyum bahagia di samping orang tersayang,
maka kita patot tersenyum bahagia untuk dia' (pandai-II je aku HENTAM)

Walau haty aku , perasaan aku tak dapat menerima dia hak orang sepenuhnya aku tetap kena sabar untuk lawan perasaan yang aku PENDAM untuk dia . Aku kena cuba untuk HAPUSkan perasaan aku kat dia sikit demi sikit walaupun haty sakit and susah nak lakukan itu semua . YOU MUST DO IT fafau ! Sebenarnya aku tak boleh terima hakikat lagy yang dia to dah jadi HAKMUTLAK perempuan lain. Tapy aku tabahkan jugak haty aku terima kenyataan dia MILIKORANG . 

Sifat dia JAGA aku SAYANG aku BELAI aku semua-semua itu selama ini and untill NOW dia buad mcmto lagy BERTAMBAH sayang aku kat dia . 

YA ALLAH ! tolonglahh HAMBA-MU ini untuk menjauhkan diri dari lelaki ini ,
agar aku tidak menjadi perampas/pemusnah rumahtangga orang lain.
aku tidak mahu terus memendam perasaan ini.
YA ALLAH ! hilangkan lahh perasaan aku terhadap hamba-MU itu .
sesungguhnya aku hamba-MU yang lemah dalam mengawal perasaanhawa nafsu.

akhir sekali, aku nak habaq mai ! sememangnya sayang,cinta,rindu ALLAH telah terbitkan di dalam haty seseorang makhluknya , kita hamba-Nya sepatutnya pandai memberi , menerima kasihsayang itu.

It may take only a minutes to like someone
Only an hour to have crush on someone
And only a day to love someone
BUT it will take a lifetime to forget someone
TAKE A NOTE .
LOT LOVE HEARTS
FAFAU (:

Saturday, 23 February 2013

kau yang SOMBONG !

ASSALAMUALAIKUM

hari ini aku rasa GERAMMM teramat sangat dengan seorang mamat  a.k.a. kawan baek aku sendiri.
mentang-II dah sambung belajar bagai MENYOMBONG bagai tak HINGAT kat aku .
time susah AKU juga yang kaw cari kan !
dulu masa putus cinta dengan awekk kaw cari aku gak kan .
aku tempat kau luah segala bagai lahh kan .
orang cakap kaw jahad , kaw player bagai , satu pum aku tak percaya .
sebab aku percaya kaw , aku kenal kaw hampir 6 years wehh .
bila orang burukkan kaw aku buad dekk jep sebab aku PERCAYA KAW !!
MENTION lagy sekali AKU PERCAYA KAW!!
tapy ini aku dapat kaw tipu aku depan mata , aku still buad dekkk .
aku tahu peragai kaw macam mane !

tapy hari ini aku dah tak boleh sabar lagy apa kaw buad kat aku.
kaw terserempakk dengan aku boleh kaw buad dekk jep .
macam tak kenal aku langsung kan ?
aku jep macam SEWEL pegi senyum and berharap kaw perasaan aku .
rupa-II selisih bahu puns still tak perasaan gak kan .
selamatlahh member kaw jeplahh yang perasaan aku and dia tepukk kaw baru perasaan kan aku ada sebelah kaw .
 APA MASALAH KAW ??!!!!!
NGEEE .
makin hari makin tak kenal kaw sape wehh .
cukuplahh sampai hari ini aku kenal kaw .

mulai dari hari ini PERSAHABATAN KITA putuss .
tak kenall dah kaw sape .
dah taknak backup kaw if ada orang cerita buruk pasal kaw.
taknak tahu pape dah pasal kaw .
lantak kaw nak buad pape pun , jadi pape pun.
IKAN SARDIN , IKAN TENGIRI,
PANDAI-II LAHH AWAK HIDUP SENDIRI !!!
selamattinggal awak capital M'

Wednesday, 20 February 2013

DONE SPEAKING MUET !

assalamualaikummm.


Guys, aku dah lepass seksaan SPEAKING test MUET tengah hari tadi . Gemuruh bagai tak payah kaborr lahh ALLAH jep lahh yang tahu macam mana aku rasa and kawan-II yang amekk MUET . Penantiaan sepanjang menunggu nama untuk di panggil perrhhhh taktahu lahh , yang aku tahu aku melalak jep dalam kelass time orang BUSY buad preparation bagaii . HAHAH ! aku memang(!) hilang CUAK kononnya . BUTWAY , tepat pukul 12.25 aku and my groupp di suruh untuk memasuki bilikk peperiksaan for the test . PERHHHH ! masukk dengan penuh KESENYUMAN and KESOPANAN (hilang cuakk) . Potpetpoetpeotpet HABISS ! yeahhh I CAN DO IT ! GOOD JOB FAFAU *bigsigh 
BALIKK muka happy duduk dengan mama and sis story what happen test . Thanks for god because i can do it the test . Mama tell me my dad wake up early morning do SOLAT HAJAT for me ! really did not expect my dad do this for me to pass the test . THANKS ABAH iloveeyouusomucchhh YOU MY HERO! awesome.
.
.
.
.
*muka excitad MUET test.-slip/ic
.
.
.
.
*practice MUET in class (morning)
peace yaw ! *excitad kan ?
.
.
.
.
my group speaking MUET . Only one boys (':
*muka happy (:
<FAFAU,EYA,INTAN AND NUAR.




Tuesday, 19 February 2013

TEST MUET SPEAKING!

ASSALAMUALAIKUM GUYS.

20hb 2013 : aku akan menghadapi satu peperiksaan besar iaitu MUET meaning of MALAYSIAN UNIVERSITY ENGLISH TEST!! arrgghhhhh TIDAK not ready yet ! aku tak tahu KENAPA aku tak pandai SPEAKING sedangkan aku memang minat ENGLISH . mungkin aku rasa bila aku cakap english grammer bagai salah , vocab salah so aku jadi takod bila speaking . aku nak result speaking aku okayy paling-II aku nak sangad dapat band 3 or 4 sebab aku nak masukk MARITIM english aku result kena GEMPAKK .SPEAKING have 2 task . FIRST is call TASK A : individual , TASK B : discussion group .  one group only have 4 candidates and 2 examiner . TASK A every candidates just give 2 minutes to prepared n 2 minutes to speak . However TASK B any candidates can start n any candidates can make conclusion and part best is candidates can pick any answer form candidates thats is call DISCUSSION GROUP !!! I show ualls place when test speaking muet.
.
.
.
.
*dalam lakaran
.
.
.
.
.
*contoh

keep do it FAFAU . i know you can babe!
prayy forr me and anyone take MUET 2013 (:
G.O.O.D L.U.C.K guyss !!!!!!!!


Sunday, 17 February 2013

KERJA ouh KERJA

assalamaulaikum

ni aku nak story cket malam ni n hari-II berikutnya hidup aku akan PENUH dengan KERJA !
FORM6??? oommaaiiighostt ! Mentang-II sistem baru aku belajar semua sebijik macam budagg UNIVERSITY ! 
PBS?? Pentaksiran Berasaskan Sekolah (mini thesis) . kerja berlambak-II tak tertanggung TAMBAH pulakk dengan PBS . SEM ini aku kena buad 2 tesis ini . Bulan 5 dah kena hantar untuk semakk and markah . TERKEJAR-II lah juga geng-II aku buad thesis in .
thesis first aku PENGAJIAN AM : JENTAYU KOPITIAM tema PERNIAGAAN.
SEJARAH : PENUBUHAN TUDM tema TEMPAT.
Buat masa sekarang aku baru buad sejarah . Kenapa aku buad sejarah sebab too tempat paling aku suka nk buad kajian. HAHAHA (: 
PA? macam malas bcoz tajuk ini baru aku tukar last-II minit , nggee :/ TAPY walaupape pun aku akan tetap kena siapkan supaya result aku GEMPAKK !
ouhhh awesome babe .
keep do it FAFAU !!!

Saturday, 16 February 2013

new life begins

assalamualaikum

malam ini aku rajin nk update tentang SESEORANG yang aku sayang walaupun baru sangat perkenalan aku dengan DIA !
PERTEMUAN bulan JUN kat DATARAN PLKN pinggir pelangi tak penah aku lupa .
AKU SAYANG KAU ! first kau datang sekolah aku ambikk barang PKBM aku dapat rasa aku SENTAP dengan kau lah ! Masa tu gakk lahh kau minta no phone aku n paling tak boleh kau satu-II LELAKI yang panggil aku KAK FARAH@KAK YONG dari hari PERTAMA kita jumpa kat DATARAN PLKN . Lepas dapat no phone aku kita terus jadi rapat selalu mesej, selalu call . Cara kau buad aku cepat JATUHATI kat kau !! Kau jaga aku macam kau AKU ini WIFE kau ! 
TAPY 22SEPT.2012 aku dapat tahu kau KAHWIN !! PERGHHH masa too ALLAH tahu bila aku dapat tahu kau kahwin . HANCUR HATI AKU ! Orang yang selama ini jaga aku bagai nak RAKK , tertiba-II kahwin senyap-II . Dia buad aku sayang dia , jatuhaty kat dia and dengan senang dia boleh BLAA selamba kan !
AFTER 3-4 months kau cari aku balik , kau nak explain apa yang jadi tapy bagi aku tak ada apa yang perlu diterangkan sebab kau dah SAH jadi SUAMI orang ! Aku makin tak paham PERANGAI kau yang terus-II mencuba merayu dengan aku ! Kau cakap kau nak jaga aku macam dulu ! EHH (!) apa kau tak SEDAR yang kau dah ada WIFE huh ?!! Sebab perkerjaan kau , wife kau tak dapat tinggal dengan kau kat sini and FIRASAT aku mengatakan kau SUNYI sebab too kau CARI AKU ! oomaaaiiiighosstt ! Jantan ini memang nak aku jadi PEMUSNAH RUMAHTANGGA dia ! Tapy MAKBAPAKK aku dah bagi aku pendidikan agama agar aku takk jadi orang ketiga dalam RUMAHTANGGA orang ! Soo please kau pergi jauh-II dari kehidupan aku !!!! Kau jaga baik-II rumahtangga kau too . Aku just mampu DOA kan hubungan kau berkekalan untill JANNAH

INI LAST GAMBAR AKU DENAGAN KAU SEBELUM KAU JADI HAKK ORANG!
.
.
.
.
.


just intro (:

ASSALAMUALAIKUM 

THIS IS ME ! 
NOT PRETTY , BEAUTIFUL , CUTE , 
BUT . .
I'M FRIENDLY WITH EVERYONE .
just call me FAFAU/FAU
19 YEARS OLDS
STPM CANDIDATES 2013