Thursday, 28 November 2013

Hati Itu SAKIT



assalamualaikum semua and salam sejahtera

Bila hati ini sakit tk terkata hanya allah tempat mengadu bagi menghilangkan rasa sakit tuu . Tapy pernah tk rasa macam nk je pegi bunuh manusia yg buad kita sakit haty ? Selamat ada hukum allah dlm al-quran yg "membunuh itu DOSA BESAR" so bersabar selagi mampu . Mungkin ada hikmah kenapa kita sakit hati terutama sakit hati dengan orang yg kita sayang uikhsss ! Sakit hati itu perit bila terpaksa bercakap kasar dengan orang yang paling kita sayang , bergurau kasar , semua itu mampu buad kita menangis dalam hati :( . Kadang2 itu FF rasa FF hipokrit , tk jujur dengan perasaan FF sendiri . Kenapa FF tk mampu buad semua tu tapy FF terpaksa juga buad walaupun tahu menda tu akan menyakitkan haty FF ? HIPOKRIT kan nama dia ! Pendam apa yg FF rasa sebab FF nk tengok dia HAPPY , TERSENYUM , BAHAGIA ! Kadang2 rasa BODOH kenapa FF masih mampu keluar , texting , on call dengan dia padahal menda itu hanya mampu menyakitkan diri sendiri terutama HATI FF sendiri ! Paling FF TERASA sangat kenapa FF KENAL DIA and BERCINTA dengan dia !!! Kalau lahh tahu berCINTA itu akan menyakitkan memang FF tknak bercinta termasuk lahh ualls semua kan ?? Tapy ALLAH itu hebat sebab dia buad kita ini hidup berpasang-pasangan agar kita tk hidup sendirian di dunia ini . Tapy kalau kita salah pilih pasangan maka kita akan kecewa , sedih and sakit haty ! PERCAYAlahh . Hari ini FF seriusly memang sakit haty bila keluar dengan sheikh terpaksa cakap kasar acting like as FRIEND . oucchhhhh please benda yg menyakitkan diri sendiri !Tapy nak tknak FF kena juga lalui selagi FF ada dekat dengan dia . Ya Allah FF dh mula rasa nk lari dr sini supaya dapat melupakan dia dengan sesegera mungkin :"( . FF harap sangat lepas 2 Disember ini habes exam seni FF nak minta izin dengan family FF nk FLY balik Terengganu and nk stay sana buad sementara waktu 9 bulan ini :) . Minta2 lahh family bagi , FF nk lari dr sini , lari dr kenangan act. Ya allah , minta2 doa FF dapat di makbulkan . amin :)

Tuesday, 26 November 2013

Harus TABAH


assalamualaikum guys :)


Malam ini dan inshallah hari seterusnya FF kena kuat dan juga tabah bagi hadapi cabaran ini :)
Dunia ini penuh dengan berapa macam dugaan yg ALLAH turunkan bagi menguji umatnya
ALLAH tahu semampu mana kekuatan dan juga kelemahan kita
Kadang2 kita akan mengeluh kenapa ALLAH uji kita seteruk itu
Kadangkala juga kita akan mengeluh sebab kita tk mampu hadapi segala dugaan tersebut
Tapy tahu tak sebenarnya ALLAH uji itu sebab nak tengok TEGUH tk IMAN seseorang manusia itu
ALLAH nak kita ini berdoa, menangis, insaf , mengadu dengan dia
ALLAH itu dia nak sangat kita tahu yg kita akan kuad jika adanya dia :)

Sebenarnya FF tulis macamto sebabnya FF yang jadi TERKUAT, SETABAH apabila di uji 
Biar pun FF sakit bila di uji dengan ujiannya yg FF rasa tk mampu lalui
Tapy tetap FF nk tempuh sebab FF tahu yg ALLAH ITU SAYANG FF!
241013 Detik hitam FF yg tk mungkin terpadam dlm haty FF
Itu lahh dugaan yg berat FF kena tempuh supaya FF jadi kuat dan tabah :)
Mula2 perit sangat hati ini bila kena lalui semua ini 
Tapy lama kelamaan FF kena juga kuat sebab akan FF lemah sedangkan dia HAPPY tanpa FF okayy jepp :")
Sakit haty, menangis, benci, geram, semua FF lalui utk hilangkan perasaan itu
Adanya ALLAH di sisi FF mampu laluinya dan hilangkan sedikit demi sedikit perasaan itu
Hebatnya ALLAH itu apabila dia tk pernah tinggalkan kita walaupun sesaat :)
Dia akan selalu ada dengan kita untuk mengetahui kehidupan kita :)
Dia akan memberi kita kekuatan, keajaiban untuk membantu kita
Seteruk2 kita melupakan dia, dia akan tetap membantu kita selagi kita kenal ciapa pencipa kita :)
Ya ALLAH, terlalu banyak dosa aku kepada-MU :"(

Ingatlahh: Allah itu sentiasa ada tak pernah tidur walau sesaat pun :)
Teruslah kuat menghadapi dugaan yg diberi!
FF mampu inshallah FF akan mulakan kehidupan baru selepas ini
Tanpa SheikhAzmi dalam ingatan ini lagy, pergilahh engkau jauh dr kehidupan FF!
FF nak jadi sebahagia macam kau bahagia sekarang Azmi
FF nk jadi sekuat dulu yg tk kenal cinta!
FF nak seHAPPY dulu!
FF nak kehidupan yg dulu tanpa adanya awak :")
JUST WANT MAKE MY LIFE HAPPINESS
PLEASE FREEDOM MY FEELING



Friday, 15 November 2013

Bersatu CRUSH. . . . FRIEND (:


assalamualaikum and salam sejahtera, salam Muharram (:


*Last day as a STUDENT SMKMS (":

151113 Tamat sudah sesi persekolahan 2013 (":
Selama setahun setengah berada di sekolah terlalu banyak kenangan yg terpahat di hati
Hari ini juga hari terakhir FF akan jumpa kawan2, cikgu2, sekolah and paling penting CRUSH!
Hati rasa sedih sangat bila terpaksa meninggalkan mereka semua )":
FF happy sangat bila dapat jumpa kali terakhir dengan crush, berborak dengan dia, bergurau dengan dia, yg paling penting FF dapat take picture dengan dia!! whoooooooo 0_0"
Dari pukul 1000am until pukul1200pm baru dapat amek gambar dengan dia, punyer lama tunggu dia
Sekolah masa tu busy sangat, sangat lah busy , FF nampak dia duduk ulangalik depan FF (:
Dia ada class waktu tu tapy FF tengok dia langsung tk masuk class *merayap
FF ada lah minta tolong member2 dia nk amekkan gambar kami
Ramai juga lahh member2 dia tolong tapy masa tu memang ramai gila orang jadi segan lakk nk amek gambar ngn dia, kang ada lakk spy awex dia tengokk, *mampuihhlahhh
Tapy akhirnya BERJAYA juga lahhh amek gambar dia, seronok tk payah kata lahh!!
Thanks untuk awak Haziq sebab sudi kenal dengan FF,
Thanks sebab sudi layan kepala gila2 FF,
Thanks sebab sudi amek gambar dengan kita!!
Seriusly, dia tk ada lah handsome mane pun tapy FF ada nampak keistimewaan dia (:
FF suka sangat tengok dia, rasa macam mata ini nk menatap dia tiap2 hari !!!


*taaadaaaaaa picture say dengan HAZIQ siPENDEK!
Saya suka awak *koya
Saya sayang awak *gediks
Saya Awak SAHABAT !!!!
Semuga jumpa di lain hari Haziq! Ingat FF selalu siGemuk awak tau! )":


Thursday, 14 November 2013

untitled -,-"


assalamualaikum semua (:

agak2 hangpa rindu FF tk untuk hari ini and sebelum2 ini? mesty rindu kan? FF tahu sebab FF pun rindu nk menulis pepanjang2 ini . 141113 Tarikh keramat FF sebab FF dh final exam and final year kt sekolah sudah (": . gembira??? erkkkk ada lahh juga tapy SEDIH tu ada lagy sebab setahun setengah Happy together2 . pada tarikh yg sama FF telah amek keputusan yg FF akan BERSAHABAT shj ngn SheikhAzmi (: . oppssssss mesty ualls pelik tkpun tk percaya kan sebab FF mampu buad dia tu jadi SAHABAT FF tapy ualls kena faham maybe dengan cara ini INSYALLAH FF dapat bersama dia satu hari nanti . FF anggap ini sebagai ujian dr Allah utk FF dalam mghadapi masalah perhubungan percintaan *annoyed okayy! kalau ada JODOH itu lari semua dunia pun jumpa juga dengan dia . hendak tknak FF kena juga hadap semua ini, sakit hati?? ermmmm terpaksa tolak tepi dulu, FF HIPOKRIT sebab depan dia mampu terSENYUM tapy belakang dia Ya Allah tangisan yg menemani )": . tapy FF tk kesah asalkan FF tk jauh dr dia FF dapat jumpa dia tengok dia macam selalu (": . okayyyy STOPP tentang dia!!!! huh! FF nk cerita tentang CRUSH FF yg comey lagy PENDEKK tu! Seriusly, FF tertiba ada perasaan rindu, sayang, suka kt dia (: . FF habes exam tadi dalam pukul 0100 pm , and then FF keluar dewan pergi kt kantin amek beg , mata ada lah juga usya2 dia kod2 ada lahh kan, nk JUMPA!! semalamnya FF ada tweet ngn member dia minta tolong cakap kt dia yg FF nk jumpa habes exam (: . FINALLY, FF dapat lah jumpa dia :p . First nampak dia keluar dr surau so FF ingat member tk bagitahu pape kt dia, so FF lari pergi bilik cikgu amek handset , dalam hati berharap dia tunggu FF (": . Turun2 jep tangga tertiba nampak dia tunggu , pperrghhhhhhh cerita dia SENYUMSAMPAITELINGlahhhhh . FF lepak dengan dia depan dataran tu borak2 jp *malu okayyy! FF cuba lahh berlagak biasa tp haduiiiii haty berdebar2 tk tentu pasal! Sebelum balik tu FF ada lah bagitahu dia yg FF nk tukar nombor, lagipun nombor dia pun awek dia yg pegang, so FF tk akan dapatlah mesej dia kan? )": . Tertiba dia cakap "KENAPA NAK TUKAR?" *terkejut wehhh! FF cakap lahh ada masalah peribadi pastu bolehh FF cakap nanti nk ke nombor FF yg baru, dia cakap "MESTILAHH NAK!" *happy parokkk!! Crush aku ini makin buad perasaan aku kt dia membuak2 wehhh . Crush ini buad aku hilangkan perasaan aku kt SheikhAzmi )": tapy memang itu lahh tujuan aku yg sebenarnya (": . Saya SAYANG budagPENDEK saya HAZIQ!!!!! :* 

FF kena kembali kepada kehidupan NORMAL sebagai seorang insan yg hidup sendiri tanpa ada pasangan!
FF kena HAPPY untuk menghilangkan kesakitan di dalam diri
FF kuat, FF cantik, semua SAYANG FF! :) *gedikss japp!


ouhhhh selalu selitkan gambar kan tapy hari ini
FF selitkan video lagu yg makan dalam lirik dia memang kena sangat ngn FF
sedihhhh gila lagu ini tau!
lagu ini special FF bagi untuk SheikhAzmi (": 
FF tahu dia tk akan penahnya buka blog FF sejak putus tp tkpewlahh insyallah one day dia tahu
FF hope sangat dia dengar lagu ini, lagu ini perasaan FF bila SheikhAzmi tu dh tk ada di sisi FF )":
kbyeeee wassalam :)




Wednesday, 13 November 2013

erkkkkkk MUAL

assalamualaikum guys

Petang ini FF nk bagitahu yg FF telan susu HL rendah lemak tuu
perghhhhhhh seriusly susu tu tk penah-II masuk dalam tekak FF eerkkk -,-"
Butheway, FF terpaksa minum susu ini sebab nak ganti zat FF jepp
Yelahh FF dh nk dekat seminggu juga lahh tk makang nasi tau 
Diet lahh sgt kan? HAHAHAHHAHAHA
Bukan FF gemuk tp cuma nk turunkan cket jep isi-II dalam perut ini huh!
FF nampak macam dh berisi cket tu rasa nk turun cket berat badan tuu. ngeeee
okaylahhh cerita untuk petang ini okayy (:
wassalam 



Friday, 8 November 2013

Form Enam TAMAT


Assalamualaikum semua (:

Teruskan senyuman anda apabila melangkah masuk ke blog penulisan ikhlas dr haty FF . Sesungguhnya apa yg FF tulis ikhlas tulus dr hati sepenuhnya, tiada yg Hipokrit mahupun dusta semata-II .

Hellllooooooo! Kita mula kan perjalanan cerita pada hari ini dengan Bismillahirahmannirahim (: ! okayyyy nampak tajuk entry FF kt atas tu? ? Nampakk takk? ?  huh! Kowang tahu kan FF ini masih student sekolah lagy, kawan-II FF semua dh sambung study kt U, Kolej, Maktab and sebagainya lahh cuma FF jeplahh tercampak sebagai pelajar sekolah! Tingkatan Enam? ? ? hurmmmm semua cakap tu adalah pilihan yg terakhir kan kalau tk dapat pegi mana-II U, ouhhh please change ualls punyer mind yg Form6 tu pilihan terakhir! Sekarang Form6 di pandang tinggi kt Universty luar negara okayy sebabnya sistem pembelajaran, peperiksaan semua peringkat O-Level okayy! So Form6 ini kira standard TINGGI okayy! opssssss terlebih pulopp ceramah pasai Form6 ini, heheheeheh MAAF . FF masuk Form 6 sebenarnya bukanlah kerelaan hati tapy di sebabkan family FF yg nak sangat FF sambung tingkatan enam so nak tak nak kena juga sambung -,- . Mula-II masuk Form 6 ini seronok sangat sebab sisitem baharu bukan macam tingkatan enam yg dulu-II susah payah belajar setahun setengah and then baru exam . Tingkatan enam sekarang dh ikut sistem U belajar mengikut sem iaitu 6 bulan belajar and then exam pas tu boleh buang buku tu! HAHAHAAHHHAAHHAHAHHA seronok kan? Tapy kalau ada paper FAILED boleh repeat utk baiki pointer kita, ini tk seronok sebab kena belajar balikk . Penjam celik penjam celik dh masuk bulan November 2014 cukup sudah SETAHUSETENGAH FF kt FormEnam (: . Sedih juga lahh bila pikir-II balik yg FF akan menamatkan zaman persekolahan tk lama jepp lagy! FF akan tinggalkan sekolah, kawan-II, cikgu-II, dan displin. HAHAHHAHHAHA :p . Setahun setengah memang banyak giler cerita dia TingkatanSix ini. Sedih, gembira, suka, duka, lara, pahit, manis, masammmm arghhhhhhh berapa banyakk derrrr! Seriusly, banyak sangat kenangan yg terkumpul zaman persekolahan ini. Seronok memang jelas ternyata cerita dia! Tarikh 221013 paling bermakna pada semua pelajar FormSix SMK. Muadzam Shah sebabnya Hari Graduasi Tamatnya TingkatanEnam (": Hari itu kami berjubah sakan, erkkkkkk seronok rasa macam dh kt U tapy cuma kami tk di berikan topi jepp only jubah jepp. heee


Delima3/Zamrud3 12/13
Ya Allah FF akan pasti merindui ulls semua lepas ini
masing-II akan sambung belajar ntah bila akan jumpa lagy kan?
tetap chill, have fun, happy and AWESOME!
kowang budag yg paling gempak FF penah kenai!
FF doakan hampa semua berjaya di luar sana
belajaq rajen-II nohh
SayangHampa-II semua <3 :*


FF telah di graduasikan pd 221013 (:
Anugerah Perdana and Sijil Tamat Tingkatan Enam (":
Alhamdulilah semuanya berjalan lancar, amin~
Semuga akan mendapat ijazah di Universiti satu masa nanti (:
Maritim, Maritim, Maritim, Maritim.
Insyallah akan menjadi kenyataan (:

kbyeeeee
wassalam dari FF a.k.a FarahFarhana (:
owner thisblog!


Wednesday, 6 November 2013

Pembakar Semangat


assalamualaikum semua

Hari ini dh BURN satu paper iaitu Pengajian Am (:
Rabu depan BURM lagy Bahasa Melayu
Khamis BURN paper Sejarah :D
Lepas tu FF ENJOY wait 2 Disember pulopp punyer paper (:
auwmmmmmmmmmmmmmm :*

Tahu tk kt meja FF exam ada orang bagi kata-II SEMANGAT utk FF!
perghhhhhhhhhhhh TERKEJUT bohhh cerita dia!
Lepas ini jjawab exam akan penuh semangat lahh, SENYUM itu PENTING!

"Goodluck STPM Gemuk from Pendek"
ouchhhhhhhh tersentuhh beb bila baca atas meja habes exam PA tadi
ishhhhhh bila tahu si Aziq nie pegi tulis!
tahu pulak kan dia meja aku, ouchhhhhhhh

okayyy byee Sayang Haziq!!

Aku RINDU beb!


seriusly tengah-II study tertiba rindu mamat ini,
picture ini smart bohh sebab baju dia pakai ini baju FEBRET aku act.
YA ALLAH! Rindunya hamba ini kepada hamba mu seorang ini, hanya doa mampu ku kirimkan utk sampaikan rindu yg aku pendem selama ini. aminnn
ouhhh DOMO!!! sihat ke kau ngn dia? terurus tk kau ngn dia? wangi tk kau ngn dia? haduiiii rindu mugg DOMOBUSHUKKKMASAMMMM!


gambar ini dia ada mention nama aku dlm caption dia. hurmmm sedihh pulak bila baca )":



ini yg sebenarnya lahhh dpt tak dia mention nama aku?
gambar ini zaman tokKADUKK dhh (:
aku suka sangat gambar ini chantekks, selekk aku tk ada sebelahh jep!


TerSENYUM Indah


assalamualaikum (:

ouhh please tidoq tk lena, makan tk kenyong, mandi tk basah macam-II lahh
seronok tk payah kata lahhh wehhhh. HAPPY bohh!!
Pagi tadi gerak pegi sekolah macam biasa and then sampailah sekolah
Sampai-II jepp automatik FF akan pegi kantin dulu breakfast bohh *lapaqqq
Masa duk pilih-II kuih nk breakfast tertiba macam ada perasaan orang duk berdiri sebelah *TERKEJUT
Last-II dengaq orang tu cakap "Hyepp!" perghhhh luluh jantung rasa -,-"
CRUSHHHHH FF bohhh!
Ya allah tak pernah-II dia tegur FF pepagi okayy, haduiii rasa nk pengsan bila dia tegur *HAHAHAHHHH
Hari ini dia exam so FF sempatlahh wish "GoodLuck" untuk dia, haduiii sedihh pulak lepas ini tk dapat jumpa dia dhh kt sekolahhh,
Dia senyum jepp kt FF sepanjang berdiri sebelah FF, Ya allah hati tk habes-II berdegup laju! ishhhhhhhhh
Happy, Happy, Happy, Happy, Happy, Happy, Happy, Happy, Happy
Terima kaseh Haziq atas senyum awak dan teguran awak pepagi, ILoveYou BudagPendekkk !

Monday, 4 November 2013

ZON BAHAYA


assalamualaikum (:

Jaga-II ada sedang memasuki zon berbahaya :3
opssss saje test! hee 71113 akan memasuki lahh zon PEPERIKSAAN (:
Siji TINGGI Peperiksaan MALAYSIA, kalau di ringkaskan jadi STPM *ouchhhh
beb! wa dh nak habes sekolah kod hampir setahun setengah wa ada kt sekolah Muadzam Shah a.k.a Cluster School and Elit *perghhhhhh
butheway guys, TOLONG Pray for me thursday, wednesday and last paper thursday back can answer the examination (:
ILoveYouGuysSoMuchhh :* auwmmmmmmmmmm



Pelik bin Anehh


assalamualaikum kepada umat islam and salam sejahtera kpd kaum laen

eh! Salam Maal Hijrah (:
beb! FF pelik lahh dh dua hari asyik masuk number baru jepp kt number FF
Bila FF texting tanye "sape?" tak berbalas pulakk
yang FF nk marah sangat tuu dia tahu nama FF, siap hantar smile lagy?
Siapakah gerangan anda wahai penombor rahsia?!!!
kbyeeeeee~

Perjalanan SAYA


assalamualaikum people

Esok 051113 telah memasuki ke tahun baru iaitu Muharram (:


HUH!! So guys, ampunkan salah silap FF kalau kowang rasa FF ada buad salah ngn ualls okayy!
Kod-II lahh kowang ada menyampah muak ngn entry FF update kan?? *wink
HUH!!! FF ada texting kt "si dia" say Sorry and sent texting kt atas tu lahhh
And then dia reply okayyy ayat dia Gempakk syiakkkkk!
Tapy nevermind, FF tak amek heran langsung dhhh *tawar haty
When FF open text yg dia reply tuu, FF just senyum and then terus delete (:
Awak tahu awak dh TERHAPUS dr ingatan dan haty saya sejak 241013 (:
So FF dh amek keputusan untuk teruskan perjalanan hidup tanpa menolehh ke belakang lagy!
FF mampu selagy Family and my BFF ada di sisi FF bagi moral support
Dulu dia halang FF capai cita-II FF tapy sekarang FF akan capai cita-II FF tanpa ada seorang akan menghalangnya
FF mampu lakukan "Navy, Navy, Navy" 

FF akan selalu ingat pesan cikgu FF
"Perempuan ini jangan jadi MURAH sangat bagi kasihsayang dan cinta,
Ingat Allah cipta umat dia kt dunia ini semua berpasang-pasangan,
Selagi Allah belum tetapkan kita kawen teruskan kejar cita-II dan impian kita,
Jangan bagi sesiapa pun yg menghalangnya,
Berjuanglah sampai ke titisan yg terakhir!"

Kita perempuan ini LEMAH sebabnya kita tercipta dr TULANG RUSUK BELAKANG LELAKI
Carilah LELAKI yg boleh jadi PEMBIMBING kita (:





Sunday, 3 November 2013

BANGGA pluss CRUSH




assalamualaikum peeps!

Cerita dia malam ini 031113 PAHANG MENANG!
TAHNIAH PAHANG! FF bangga ic 06 wehh!
Tapy walaupape pun KELANTAN kampung FF tetap BANGGA jugak dgn usahakerasnya (:
kbyeeee~


*opsss dia cousin aku Ikram Hakimi
rembat gambar ini sebab dia kreatif sgt siap cantum dua negeri bohhh!
THEBESTCOUSININWORLD


FF tengok bola dengan crush FF
ooomaiiiigeddd!!! (:
senyumm lebor-II wehh!!!
superbsss tk sangka gila-II lahhh bolehh pegi tengok bola dengan crush
Ya allah punya lama FF perhatikan dia dr jauh 
AKHIRNYA!!!!!
nah kau! sekali dapat kuar lepaking sesama wehhh!!!
tapy FF tetap cover juga yg FF ada feeling ngn si crush tu!
opsssss lupa crush yg ini crush baru tau!
bukan crush-II yg FF ada update sebelum ini
(: (: (: (: (: (: (:



Tenangkan OTAK


assalamualaikum peeps

tahu takk yg FF ini ada satu tabiat pelikk??
nak tahu TAKKK?????????
HUH!!!!!

If FF ada masalahh kan FF akan MENJERIT sekuat-II haty!
MENJERIT tu lahhh akan buad FF tenang and dapat rasa keTENANGAN
FF akan rasa yg beban masalah FF akan hilang secara automatikkknya
Biarpun menjerit tuu sakitkan tekak jepp

HUH!!!!
tu lahhh tabiat pelik FF kalau kowang nk tahu
and tu lahh satu-II nya cara FF hilangkan stress
PELIK?????
Biarlahhhhh janji FF puas dapat hilangkan stress, CUKUP!!!!!!!!!!!!!

kbyeeeee


Saturday, 2 November 2013

Terima Kasehh (:



assalamualaikum peeps

STPM semakin menghampiri ngn FF lagy beberape hari lagy and then FF akan meninggalkan persekolahan
FF buka fesbukk petang tadi and then nampak seseorang update staatus dia untuk bebudag STPM
opsssssssssss speciall one person kod yg update tooo
walaupun dia tk cakap tuju kat FF tapy sebagai calon STPM patot terasa kod


:: Sheikh Azmi ):
Yeayyyyyy dia lahh speciall one!
erghhhhhhhhh
terima kasehhh gemukkk!
salam, kbyeee

KEKUATAN







awakkk, seriusly FF tk mampu lahh!
sakit sangat rasa
siangmalam teringat kenangan kita
kenapa FF dh tk sekuat dulu bila jadi macamni?
kenapa FF tak mampu lagy handle bila berdepan semua ini?


Friday, 1 November 2013

erghhh SEDEHHHH



assalamualikum guys!!

FF sekarang asyik update cerita sedih jepp kan?
hermmm tapy nk buad macam mane FF dh memang dalam perasaan sedihh!
pagi-II FF buka Fesbukk FF and then scroll sampai bawah tertiba nampak FB dia
So FF buka lahhh tertiba tengok "In a Relantionship"
Ya Allah sakitnya hati FF, nk menagis puas-II, nk jerit kuad-II
awak dh ada yg ISTIMEWA dalam hidup awak )":
hurmmmmmmmmmmmmmm
FF doakan awak, sakit? DIAM kan jeplahh!

FF awak mampu tanpa dia di sisi, INSYALLAH (:


Fighting to STPM and then FREEDOM (:
kbyee :*

Sampaikan RINDU


Oh bulan sampaikan rinduku
Oh bintang kirimkan cintaku
Yang hilang pastikan bersatu
Oh sayang di dalam mimpimu

Oh bulan sampaikan rinduku
Oh bintang kirimkan cintaku
Yang hilang mungkinkah bersatu
Oh sayang di mana dirimu


Malam ini aku sendiri
Menanti dan terus menanti
Malam ini aku sendiri lagi
Menanti dan terus menanti


Usah ditangis lagi
Usah dirindu lagi
Pasti kita bertemu nanti
Usah ditangis lagi
Usah dirindu lagi
Pasti kita bertemu pasti
Pejamkan matamu kasih…


SAYA TAKNAK lagy!


assalamualaikum guyss,,
hermmmmmmm hari ini nk cerita yg FF taknk lagy BERHARAP kt dia
FF taknak lagy TERINGAT kt dia
FF lagy-II taknak TAHU PAPE PASAL dia
Yang FF nak sekarang NEWNEWNEW LIFE!

TAPYYYY
Setiap kali FF cuba menggembirakan diri FF mesti tk bolehh )":
Kenapa payah sangat FF nk lupakan dia?
Kenapa mesti siangmalam FF nk teringat kt dia?
Kenapa bayang-II dia selalu jep muncul dlm hidup FF?
KENAPA AWAK?!!!

FF benci bila ada perasaan macam ini!
FF tk suke bila di hantui dgn perasaan macam ini!
FF nak hidup BAHAGIA macam awak sekarang bahagia tnpa FF lagy!
Kenapa itu SUSAH sangat FF nk dapat?!!
Kenapa FF tak boleh nk HAPPY macam awak selalu tweet?

YA ALLAH sakitnya hati ini bila FF kena tempuh seorang-II 
Tanpa ada seorang pun yg tahu tentang sakitperit haty FF
FF cuba senyum, happy, hidup peragai lama
tapyy FF tak mampu kalau tanpa awak!

Awak tahu kan, awak PENGUAT SEMANGAT FF
awak tahu kan awak separuh NYAWA
awak tahu awak PEMBIMBING FF

Kenapa awak harus sakitkan haty FF
Kenapa awak ambil keputusan BODOHH getback ngn FF
Kalau lahh dulu yg awak TINGGAL FF lama sampai sekarang maybe FF dh dapat lupakan awak
Bila awak datang and then blahh lagy, itu SAKIT!!

hermmmmm awak, awak, awak, awak,!!!!
FF BENCI awak tapy SAYANG FF lagy banyak dr MEMBENCI awak!
hermmmmmmmmmmmmmm

please jangan PERBODOHKAN CINTA KASIH SAYANGA FF kat AWAK sheikh!!

Friday, 25 October 2013

SUSAH Mendapatkannya, SENANG Tinggalkannya )":

Semua nampak SALAH aku!
Semua nampak aku yg JAHAD pasal kita!
Pape jadi between us semua orang akan cakap salah aku!
Semua akan cakap aku ini EGO tinggi!
Bila aku rendahkan ego aku, tak ada seorang pun nampak!
Orang akan tetap akan cakap kau baik sebab sanggup tahan peragai aku
Kenapa semua nk salahkan aku???
Aku tahu peragai aku yg gila-II, kasar, kurang ajar semua lahh!
Tapy itu aku, ITU AKU FARAH FARHANA!
Aku bukan Hipokrit yg depan orang aku jadi baik, bila belakang itu aku jadi jahad!
Itu BUKAN aku!!!
Aku suka berterus-terang, aku tk suka simpan-II, aku tk suka menunjuk!
          Baru aku tahu semalam sape yg sebenar-benarnya kenal ngn peragai aku! "BFF"
          Chemat dia suka peragai aku, dia selalu ingatkan aku jangan jadi orang laen, sebab dia tahu aku tk akan mampu
          Dia selalu ingatkan aku jangan pernah ubah apa yg azali diri aku, sebab itu susah!
          Dia selalu juga ingatkan aku jangan percayakan lelaki 100% melainkan FAMILY aku sendiri.
          Ya Allah, terlalu banyak dia ingatkan kt aku, tapy aku selalu tk amekk kesah, sekarang terimalah padahnya )":




     241013- Kisah cinta kita sekali lagy TAMAT!
Ya Allah kali ini aku betul-II nekad tk akan kembali kepada dia ya allah!
Aku dh tk akan percayakan dia lagy ya allah!
Cukuplah bagi aku kenal dia ketika permulaan detik-II cinta antara kami!
Detik itu tk akan pernah hilang dalam ingatan aku sampai aku mati )":
Tarikh keramat 23 March 2011 akan terus jadi SEJARAH dalam hidup aku sampai bila-II, aminn~




                      Awak, awak, awak, farah ada sedikit pesanan yg terakhir utk awak (":
Azmi, fara minta maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki selama perhubungan kita
Azmi, fara sayang awak tapy utk kembali balik mungkin tak akan ada lagy ruanghaty utk awak lagy
Azmi, terima kaseh sebab terima fara selama ni dalam hidup awak
Azmi, jangan sedeh-II tau sebab awak ada ramai kawan yg akan support awak *tk macam fara sorang-II
Azmi, jaga diri elok-II tau sebab awak tu berharga utk semua orang
Azmi, ingat tau awak ada tanggungjawab walaupun makayah awak dh tak ada (": sentiasa berdoakan mereka
Azmi, kalau Nuyun org laen jaga awak JANJI ngn saya awak akan ambil n jaga dia bila umur awak dh cukup
Azmi, awak LELAKI yg terHEBAT penah saya jumpa sebab sanggup tahan peragai saya walaupun saya tahu awak tak akan mampu
Azmi, kalau awak jumpa WANITA yg sempurna dlm hidup awak jaga dia elok-II tau -'-
Last sekali saya nk cakap!!!!!
Poksheikh! saya SAYANG awak sgt sampai bila-II!
Saya tk nak kehilangan awak tapy saya terpaksa juga lupakan awak!
Walaupun itu menyakitkan bagi saya tetap juga saya kena lalui
Saya nak pergi jauh dari sini, nk lupakan semua kenangan yg pernah kita ciptakan bersama-II kt sini
Saya tknk ingat yg kita pernah kenal, bercinta semua itu lagy!
Saya minta maaf tk mapu jadi sesempurna perempuan yg awak idamkan
Hope lepas ini kita akan jalani hidup yg ini masing-II ngn pilihan kita inginkan (:
Saya doakan awak temui WANITA yg akan memahami awak macam awak nk kan??

                                 Saya lepaskan awak pergi dari hidup saya 241013 )":
                                             Wassalam, selamat tinggal (":

Saturday, 19 October 2013

Berkawan itu INDAH


assalamualaikum guyss
lama dh tak hiraukan blog nie, kecian dia terkapai-II di buatnya =="
sebelum tangan pantas menulis panjang lebor FF nk ucapan SelamatHariRayaAidilAdha kepada semua haji-II, Hajah-II yg ada kt Makkah dan semua umat Islam (:

Hari ini FF nk update tentang SAHABAT susah senang bersama
Sebelum ini FF dh penah update pasal dia, tetapi entry kali ini pun untuk dia
FF nk dia tahu, dia lah sahabat dunia akhirat FF (":
Kami dh berkawan sejak FF Form1 untill now umur FF dh 19 tahun *7tahun beb!
Lama gila FF kenal dia, n lama juga dia jadi tempat FF luahkan semua rahsia-II FF
FF banyak share ngn dia sebab FF tahu dia paham FF and dia tahu macam mane peragai FF
Walaupun kadang-II kitorang selalu gaduh sebab ego masing-II
Tetapi dua tiga hari jep lepas itu kitorang akan baekk balik, mane boleh gaduh lama-II
Dia ini orang yang paling FF sayang and paling penting dalam hidup FF after myBoyfrenn n myFamily!
Dia terISTIMEWA dalam hidup FF (:



see! FF and myBestBestBestFriend! Muhammad a.k.a Chemat!
Dia lah SAHABAT FF dunia akhirat, insyallah aminn
Gambar ini ambil masa raya baru-II ini , ala rayaKORBAN tuu
Dia datang jumpa FF and ajak raya sama-II sebabnya wealls dah lama sgt tk lepaking sesama after dia sambung studies kt IKBM.
Masa jumpa dia ini lah FF cerita semua masalah FF kt dia selama dia tk ada kt sisi FF *choiiii
FF sayang dia , dia SAHABAT hidupMATI FF selamanya!
Please, jangan ambil dia dr FF and jangan halang or dengki PERSAHABATAN kami berdua!


Persahabatan itu akan indah jika tiada berlaku perbohongan
Persahabatan itu juga akan bertambah erat jika kita kenal hati budi
Persahabtan itu indah jika wujudnya persefahaman

SAYANGI SAHABAT-II anda
:*

Saturday, 28 September 2013

Mereka Pejuang Islam.

assalamualaikum.

Guys FF nk share something kt ualls nk lalu lalang kt blog FF yg awesome nie huh!
Please Hargai Pejuang-II Islam kita (:


org pertama cipta telefon ?
alexander graham bell ..org
pertama tulis bismillah ? ?????

1. Orang yang pertama menulis
Bismillah : Nabi Sulaiman AS.

2. Orang yang pertama minum air
zamzam : Nabi Ismail AS.

3. Orang yang pertama berkhatan :
Nabi Ibrahim AS.

4. Orang yang pertama diberikan
pakaian pada hari qiamat : Nabi
Ibrahim AS.

5. Orang yang pertama dipanggil
oleh Allah pada hari qiamat : Nabi
Adam AS.

6. Orang yang pertama
mengerjakan saie antara Safa dan
Marwah : Sayyidatina Hajar (Ibu
Nabi Ismail AS).

7. Orang yang pertama
dibangkitkan pada hari qiamat :
Nabi Muhammad SAW.

8. Orang yang pertama menjadi
khalifah Islam : Abu Bakar As
Siddiq RA.

9. Orang yang pertama
menggunakan tarikh hijrah : Umar
bin Al-Khattab RA.

10. Orang yang pertama meletakkah
jawatan khalifah dalam Islam : Al-
Hasan bin Ali RA.

11. Orang yang pertama
menyusukan Nabi SAW : Thuwaibah
RA.

12. Orang yang pertama syahid
dalam Islam dari kalangan lelaki :
Al-Harith bin Abi Halah RA.

13. Orang yang pertama syahid
dalam Islam dari kalangan wanita :
Sumayyah binti Khabbat RA.

14. Orang yang pertama menulis
hadis di dalam kitab / lembaran :
Abdullah bin Amru bin Al-Ash RA.

15. Orang yang pertama memanah
dalam perjuangan fisabilillah : Saad
bin Abi Waqqas RA.

16. Orang yang pertama menjadi
muazzin dan melaungkan adzan:
Bilal bin Rabah RA.

17. Orang yang pertama
bersembahyang dengan Rasulullah
SAW : Ali bin Abi Tholib RA.

18. Orang yang pertama membuat
minbar masjid Nabi SAW : Tamim
Ad-dary RA.

19. Orang yang pertama
menghunuskan pedang dalam
perjuangan fisabilillah : Az-Zubair
bin Al-Awwam RA.

20. Orang yang pertama menulis
sirah Nabi SAW : Ibban bin Othman
bin Affan RA.

21. Orang yang pertama beriman
dengan Nabi SAW : Khadijah binti
Khuwailid RA.

22. Orang yang pertama
mengasaskan usul fiqh : Imam
Syafei RH.

23. Orang yang pertama membina
penjara dalam Islam: Ali bin Abi
Tholib RA.

24. Orang yang pertama menjadi
raja dalam Islam : Muawiyah bin Abi
Sufyan RA.

25. Orang yang pertama membuat
perpustakaan awam : Harun Ar-
Rasyid RH.

26. Orang yang pertama
mengadakan baitul mal : Umar Al-
Khattab RA.

27. Orang yang pertama menghafal
Al-Qur'an selepas Rasulullah SAW :
Ali bn Abi Tholib RA.

28. Orang yang pertama membina
menara di Masjidil Haram Mekah :
Khalifah Abu Ja'far Al-Mansur RH.

29. Orang yang pertama digelar Al-
Muqry : Mus'ab bin Umair RA.

30. Orang yang pertama masuk ke
dalam syurga : Nabi Muhammad
SAW.

AL-FATIHAH utk para Sahabat Nabi SAW n Nabi Muhammad SAW (":

Thursday, 19 September 2013

HAPPINESS


Assalamualaikum pepes

Helooowwwwwwww geng kampung!
Butheway, entry nie sepatotnya dh lama keluar tau tp di sebabkan Final Trial exam *busy
Hari ini baru ada kesempatan utk keluarkan n rajen utk menaip tau
Guys, korang tahu tak yg aku dh GETBACK ngn bboy aku tuu?
okayyy kowang mesty cakap aku macam-II kan???

"apalah couple balik!" "mcm best jep getback balik" "tk ada laky laen kea?" 
mesti kowang ada yg cakap macam nie kan?
JUJUR lahhh
-,-"

Guys, aku ada sebab kenapa aku tk boleh tinggalkan dia even dh banyakkali kowang asyik putus, gaduh
Kowang tahu takk SAYANG, CINTA???
Perasaan aku terhadap dia memang tk bolehh nk hilang, but sometimes kalau gaduh perasaan BENCI akan muncul dlm diri aku.
Tapy aku sayang dia, aku nk bersama.

Kowang nk tahu kenapa dia susah nk cari orang laen dn aku stay tunggu dia?? *nk tahu letteww
Dia ini dh tunggu aku 3 tahun beb, 3 TAHUN!!! dari aku Form3 untill Form5 baru dia boleh dapat aku
Pengorbanan dia tunggu aku lama macamtoo, BERHARGA buad aku!
Seumur hidup aku kenal LELAKI tk penah ada yg sanggup tunggu aku lama macamtoo
Sebab tu lahh dia payah nk tinggalkan aku dn sanggup bersabar ngn kerenah-II aku selama ini
Kowang kalau ada laky macam dia ni lahh yg tunggu kowang lama macamtoo sanggup ke kowang tinggalkan? *aku tak akan lahh wehh
Melainkan kowang jenis yg tk menghargai seseorang maybe kowang buad derrrr jepp kan?

130913 Tarikh paling bernilai dlm life aku tauu!!!
HE PROPOSED ME!!! OMKKKKKK!!!!!

That the RING!

Simple but nice rite? n paling penting cincin PROPOSED okayyyy *kau hadooo??
Walaupun bukan emas just silver tapy ia tetap CINCIN okayyyy
Memang agak kesweetan lahh kan masa dia lamar tuu *in car
Mula-II bolehh dia cek jari-jemari aku yg gahh lagy tembab nie.
Jari aku ni ado satu bentuk benjolan kecikk jep, dia bahan cakap aku CACAT *ngokkngekk jepp
Lama lepas. . . .  . .. . . .  . . . . . . . . .
Tertiba dia bawa keluar sesuatu dr kotak kecikk jepp aku dhh NERVOUS okayyy!
Bila dia buka, aku jerit! TERKEJUT okayy! wehhhh CINCIN! hadoiiiiii (":
Menangis??? Tak adalah, malu lahh nanges depan dia kod just aku terharu jepp
Tak penah-II lakk ada lelaki sarungkan cincin kt jari manis aku kan, *sweet-II gto kan?
Dia beli saiz kecikk so agak ketad okayy ngn jari aku tp still muat lolz -,-"

Terima kaseh Azmi Sulaiman sebab awak dh sebahagian dari saya
Terima kaseh sebab awak dh sempurnakan separuh dr hidup saya
Terima kaseh lamar saya dn kita dh jadi TUNANG tk RASMI sekarang.

Saya hope hubungan kita akan kekal untill JANNAH
Saya harap kita akan kekal selama-IInya
Ada awak untuk saya, ada saya untuk awak
Lepas ini kita kena selalu jaga hubungan nie supaya tk selalu PUTUS tauu!

nampakk cincin kt jari manis aku? *Terharu wehh

kekanda kt belakang HAHAHAHAH

tadaaaaaa cincin tuuuu
auwmmmmm

mr.Azmi n Mrs.Farah

ngeeee ghahahhaaha

lallaallalalalaaalllaal
excitad wehhh

sebekkkk :*
ILOVEYOUSOMUCHAZMISULAIMAN
<3

kbyeeee people

Sunday, 15 September 2013

NewGirlfriend


assalamualaikum peeps sygs-II

saya ada kawan baru ((:
dua orang kawan baru saya tauuu
dowang ini batch sama macam saya, 19 tahun
dowang ini study kt Uniten Ms
saya kenaii dia pun masa kt foodcourt ilmiah Uniten
butway, ma saya buka kedai kt situ tuu yg dapat kenaii depa nie
mula-II depa panggil saya "KAKAK" tapy lepas tahu umur sama terus start jadi rapat
depa nie suka tolong mak saya kt kedai, petang after habess class
kepala dowang superbssssss gilowwww!!!!!!
di sebabkan kepala yg gila-II, saya bolehh lahh masyukk ngn depa nie
bestt kod lepak ngn depa nie banyakk jepp bercakap, potpetpoetpeoet
seronokk dapat kawan baru ini, heheheheheh
ouhhh lupa nk kenaii kan nama dowang kan??
btway nama dowang ini seakan sama jepp panggilannya
sorang Yan seorang lagy Yani
depa dua ini dhh macam kembar, mane-II mesty berdua kt Uniten
kat bawah ini ada gambar aku n depa dua nie
gambar ini gambar semalam masa dowang dtg ruma, ada buad makan-II
cun-II kan depa dua nie, heheheheeh
dowang ini dh jadi macam family angkat mak saya, huhuhuhuhuuh

Yani(kechekk), Fafau(saya), Yan(pendekk)

TRIOO Gegurll

new, new, new GIRLFRIEND <3

KBYEEEEE :*

Saturday, 14 September 2013

Sugar Glider


assalamualaikum peeps

Rindu aku tak?? mesty rindu kan nk baca apa yg aku nk merapu-II kan???
Well, aku tahu. Maaflahh tinggalkan blog nie beberapa minggu kan
Almaklum lahh internet tk mengizinkan erkkk
opsssss okayy guys entry kali ini aku nk kongsi ngn kowang tentang seekor bintang yg suka sangat merayap-II kt badan kita, call "SUGAR GLIDER"

Btway, petang tadi aku akhirnya dapat juga merasa pegang n bermain ngn SG too
perghhhhh memang terBAEKK wehh!!!!
Jujur aku bagitahu mula-II aku takod kod nk pegang bagai tapy bila lama-II hadoii payah nk lepas
SG ini bulu dia lembut jepp, tapy lasakk sgt! Kadang-II dia akan gigit kalau dia marah or lapar
Sejam aku dapat maen ngn SG seronok gile rasa!!!! tapyy tk puas )":
ouhhhh aku terlupa mesty kowang tertanya-II mane aku dapat SG nie kan??
Btway, aku ada kenal ngn seorang mamat ini nama dia Shahfitri 


Budag ini lahh yg bagi aku maen ngn SG ini huh!!! *opsss dia HAKMILIK Syazwani Ramli
Dia ini ada 3 tk silap aku SG dia *banyak kan??
Kalau bolehh nk jepp aku rembat kt dia satu tapy pikir balik baru sejam maen aku dh jerit-II
Aku takod bila dia gigit kod, macam sakit tp tadi tak sempat SG nk gigit aku tadi HAHAHAHAHA
Aku berterima kaseh sangat-II kt dia wehhh cuz' bagi aku maen ngn SG tuuu
Selamat dia nie jenis okayy atau kata laen Friendly lolz.
Anyway, aku pun baru jepp kenaii ngn dia sebab SG punyer citer

Ini adalah gambar aku maen ngn SG, member dia yg tolong amekkan gambar ini
HOHHOHOHOHOO TERBAEKK!!!

KIKO n KIKI

tadaaaaaaa jyeahhhh

nampakk dia maen kt kepala akuu HAHAHAHH takod 

kena tutup lengan baju kalau tkk habess akuu!

ewah-II dia merayapp jepop

atotototoo comey-II

all pic bersama kiki n kiko <3
seronokk yepppppppp :)))



Thursday, 15 August 2013

Come Back??



assalamualaikum geng!

yeahhhhh tajuk entry aku kali memang awesome
okay, okay mehh dekaq ckett cekk nk story mory nie!
hampa kenaii lagy kan kt marka cekk? kenaii kan??
huh! entry kali ini memang utk dia ini cekk updateq

hampa tahu takk hari Selasa tu cekk pi Tasek Biru nun huh kt Bukit Ibam ngn kengkawan cekk
Miera, Ayuna, Salma <depa-II nie kawan cekkk hee
Kami ini pi sana taktahu jalan pongg maen pegi jepp
last-II sampai Ibam terus pusing-II cuz' tk jumpa jalan masuk ke Tasek Biru too
akhirnya kami terpaksa gunakan perkhidmatan MARKA cekk tuu nk tahu jalan masuk ke tasekk tuu
aku tepon lahh tanpa bersalahh kan, suara kasi Happy lahh kan
dahh dapat tahu jalan kami pun amek lahh gambaq bagaii act. aku n mber-II tk penahh sampaii tasek biru, excitad beb!! Tasekk tuu superbs memang CANTIKK sangat!
sooo we alls ENJOY lahhh kt sana (:

chop, chop, chop cerita tk habes lagy janganlahh lari dhh

btway too MUKADIMMAHNYA shj.
okayy after we alls settle kt tasekk tuu we alls ingat nk pi air terjun kt Ibam tuu juga
lagy sekali gunakan perkhidmatan MARKA aku tuu tunjuk jalan tapy kami tk jumpa gakk air terjun tuu
so we alls make decision we alls BALIK!
dalam kereta tuu aku dokk texting ngn MARKA aku nk ajak keluar bagai lahhh
ouhh sebelum kau cakap aku ini "dh ludah jilat balik" SORRY okayy
bukan aku yg nk bermesej ngn dia tapy Ayuna yg suruh aku mesej dia ajak ngn lepaking bagai lahh
so sampaii lahh aku sampaii rumah aku ngn MARKA aku nie dokk texting bagai okayy PELIK!
nk maghrib tuu aku dh ending texting ngn dia n now to say goodbye to him
ayat dia yg tk boleh-II blahh "flying love" okayy terajang aku please sedarkan aku dr mimpi!!

malam tuu dia call 10 minit jepp okay, 10 minit *mane cukup wehh!!
dia tanye kenapa aku mesej dia petang tadi bagai, so aku explain bukan aku nk mesej Ayuna yg sibuk-II nk ajak jalan, lepak, raya bagai
dia bagitahu aku jugak yg dia dhh beli NEWPHONE- Samsung sII *jelez -,-"
malam tuu juga dia suruh aku install Wechat kt pc senang katanya ngn borak-II
okayy aku excitad aku beria pegi install bagai ish-II
pikir-II balik apa hal lahh aku pegi install bagaii hadoiii
Tolonglahh aku tknakk fikir lebih-II kang orang cakap alu nie "Gila Talak"

sampaii sekarang aku masih tertanya-II KENAPA erkk?
hadoiiii POKSHEIKH, POKSHEIKH, POKSHEIKH
kbyeeeeee

Wednesday, 14 August 2013

SELAMAT HARI RAYA


Assalamualaikum

Maaf terlambat update almaklum busy kan raya *choiiii
hee malas nk tulis act. just nk tunjukk gambar raya jepp
busyy cket sampaii tk banyakk gambar raya lahh ngee HAHAHAHAHAH
tengokk lahh erkkk tatapan uall's
THANK YOU SO MUCH to Minniemouse Boutique yaw baju yg chantik nie
try lahh tengok baju-II kt FB depa berpatutan n chantik-II belaka

peace yawww heee 
pagi-II raya (:

test-II hahahahaha

kat lautt yahoooooooo :D


our FAMILY
lagi dua orang masing-II balik ruma mak mertua erkkk
kami beraya hanya 5 orang sahaja :*



SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR N BATIN dari FF