Sunday, 28 December 2014

Comeback Welcome

assalamualaikum

Bila lama tk bersua rasa kerinduan nk menulis habis semua lupa . Tapi semangat nk bercerita tu tetap ada so nak tknak aku tetap kena menulis walaupun tktahu nk mula dari mane . Setelah sekian lama aku tinggalkan dunia berblogger ini sekarang aku muncul balik bila ada CONNECTION dengan wifi kan. Ouhhh btway , aku dah dapat sambung study perkara yang lama aku idam-idamkan nk sambung study sangat kn so sekarang aku dapat sudah. Aku dapat sambung studyy jauhh seperti d jangka oleh aku tk lama dahulu sesudah habis STPM. Act, masa aku isi borang UPU tu serius aku main-main jee tk pernah serius pn, pilih U ikud suka hati tk pikir kos perbelanjaan, last-last korang tahu aku dapat sambung mana??? SARAWAK okayy SARAWAK !!! PAHANG-SARAWAK!! Korang nampak tk jauhh dia aku sambung study, "tulahh dulu isi upu kau main tembak2 jee last2 dapat jauh mroyann!" . FAMILY?? hmm sudah tentu2 nyaa depa tk mengharapkan aku utk pegi sebab jauh , kos mahal , nanti pape susah sebab tk ada sedara mara kt sini , macam2 lahh depa pikir . Huhhhhh lagi satu course yang aku dapat sangat2 tk membangga kan depa tapi bagi aku course mane2 pn okayy sajee asalkan belajar sudah kn. Ouhh ampa mesty nk tahu aku dapat course yg family aku tk banggakan sangat tu, aku dapat course SARJANA MUDA DRAMA DAN TEATER. Okayy mesty korang cakap memang tk membanggakan sebab course ini mesti korang just nampak akan jadi pelakon kan ? jadi retis bagai semua lahh. hmmm macamtulahh persepsi family aku bila dapat tahu. Tapi prinsip aku satu NAK MASUK UNIVERSITI! Mula-mula aku seronok lahh sebab dapat melancong tempat orang , naik flight bagai , tapii kalau ikutkan kekangan aku memang sangat tk mampu lahh kan . and finally setelah di bincangkan antara anak beranak semua, aku DILEPASKAN untuk berangkat ke Sarawak. 
 Hyeee, muka ngantuk . pepagi kt airport tp HAPPY
Masuk Sarawak aku kena guna Dokumen Perjalanan Terhad (as a student) . 310814 Hari Merdeka day aku berlepas ke Sarawak :)
aku bukan pegi Sarawak sorang diri but w/ my beloved family . Walaupun depa tk setuju depa tetap hantar and temani aku jua pegi Sarawak


thats my cousin, my sister and my brother. ada seorang ag si kecikk tengah merajuk .
ini huh budag kecik yg sanggup tinggalkan mama dia semata2 nk hantar ciksu dia pegi sarawak

Kenagan sanatai2 bersama family sepanjang sampai ke Sarawak 






the end
First day mendaftar masuk ke Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS)
*muka sangatsangat tk boleh blah woii!

*need time kita sambung suasana belajar sini erkk . 
k cha babeeee