Saturday, 30 March 2013

kerja orang DAPUR

assalamualaikum

hyepss , tahun lepas kamie masuk class belajar buad coklat
HUH! coklat apa ? ala, coklat yang kecikk-II, keras-II uh
choiii! dekat rumah kamie pegi dapur puns tak nak pegi belajar buad coklat bagai-II uh
yuisshhhhhh *lap peluhh
Okayy, pada mulanya yang join just MA aku, ABG aku, KAKA aku and KAKA IPAR aku
so aku punyer nama mane??? YESSS! anway, aku memang taknak join puns
Okayy, class buad coklat nie kat Batu Hitam, Kuantan P.D.M
bapak kamie yang jadi drive hantar semua pegi sana
so bila sampainya kat tempat uh semua pegi lahh daftar
aku nie dokk terconggong kat luar dengan ABAH aku lolz
and then abah kamie sayy
abah: adik, nape tak pegi masukk nuhh join sekali?
aku: hurmmm, abah taknak nanti ma cakap kat ruma bukan buad puns *jelir lidahh

selepas selesai berbicara dengan abah too
abah masuk kat tempat class uh and then abah cakap kat kaka and ma aku suruh aku join sekali
HAHAHAHAHAHH *gelakkJAHAD
taadaaaaaaaa kaka aku puns bayar lahh kat tempat pendaftaran nama aku
so guys aku joins lahh sekali masukk class buad coklatt pluss cupcake lolz
muka serius tak ada mood sebab ma aku bagi AMARAN "kalau balik rumah tak buad siap lahh!!"
Okayy, to adalahh amaran kerass ma aku ganass-II
aku buad muka dekk jepp
HAHHAHAAHAH *again gelakkJAHAD
see my FACE buruk gilaw wehh muka uhh!
HAHAHAHAHA
muka tengah dengar penerang nak taknakk jep
YELAHH, ma bagi AMARAN

okayy see again muka aku uhh
HAHAHAHAH
orang dokk mencatat aku dokk conggong tengokk jep
hafall dalam OTAKK and SCAN and then PASTE kat rumahh

ni huh! HASILNYA
coklatt keras-II uh
HAHAHAHHAHAHAAHHHA
comot parokkk *bebudaggBESAR buad

this my MUM
FOKUSS seyhh buad cupcakes
HEHEHEHEH
suke berbenorr lolz (:

thizz my BRO
dalam #Family dia paling suke bab-II macam nie
to hasill kerja dia buad #cupcakes

huh! kenal sape nie??
AKU lahhh
HAHAHAH 
masa nie aku excitad FIRST TIME kod dapat buad and pegang mende uh
HAHAHAHAH

thats all sepanjang aku belajar buad kerja dapur
HAHAHAHHA
muahhh :*



Friday, 29 March 2013

terimaKASEHH

assalamualaikum

Guys, i'm HAPPY rite now
Terimakasehh kurniakan dia di samping saya
Jujur aku sayangs gila kat #budagGEMUKK nie
Please biarlahh dia yang TERAKHIR dalam hidup saya

azmi sulaiman a.k.a POKSHEIKH
please BE MINE FOREVER!
petang tadi konon-II nak sambut anniversary one YEARS
HAHAHAAHHH
Terimakasehh PAPA
sayangs awakk gemukkbabamm

Thursday, 28 March 2013

RINDU

assalamualaikum.

hyeps rindu lahh kat  me, you, we, us GROWN UP!
Lama dah tak update sekarang
almaklumm lahh BUSY memanjang dengan kerja-II
Cuti seminggu ibarat cuty SETAHUN , anda tahu??
Homeworkk cikgu bagi bergunung-II *penipuan aku buad
Tapy takpew aku just pikir "(okayy, setahun lagy sekolahh n then FREEDOM)"
OUHHH YEAHH! i want be MARITIM OFFICER!
Lepas nie selalu aku akan SPEAKING OMPUTIHH lolz
okayyyy lari tajukk
aku lama tak update sekarang so aku RINDU nak menulis panjang-II
so okayy hurmmmmm RINDUU
bahbahabahabahbaha.
okayyy bhaiii muahh setepekk :*

Sunday, 24 March 2013

result ! Awesome

assalamualaikum

HUH! 21 hb 2013 tarikh keramat result STPM aku kuar
HAHAHAHA
orang nervous, cuak, debar-II yang akuu. . . 
boleh amekk #Novel and then duduk sila BACA
semua orang cakap 'fau,tak risau kea?'
aku say 'result aku tak akan SEHEBAT kowang, jangan risau'
cikgu puns buad pengumuman nama sorang-II pointer yang TINGGI
sorang-II mber aku kena panggil, *sedehh
kan aku cakap result aku tak segempakk dowang
habis pengumuman uh cikgu cakap yang lain g tgk kat kertas cikgu masing-II
budag-II nie semua suruh aku g tengokk n then aku repeat balikk
''result aku tak SEHEBAT result kowang so MALAS!''
buka #Novel and teruskan baca
sowang ag mber datang 'fau, berape result? dh tengokk belum?
aku pandang n then SENYUM n then sambung baca #Novel
seee......
PEMALAS nak tengokk pluss takod result JAHANAM!!
selepass to, sowang ag mber datang 'fau, g lahh tengokk result kaw okayy lahh'
aku pandang n then taknak hampakan semua nk tahu result aku so bangun n then jumpa cikgu
selit tengah ramai-II orang uh aku intai-II lahh huh!!
nampakk sudahh nama aku FARAHFARHANA BINTI CHE SIOK
tengokk pointer aku , peerrgghhhhh nie aku  MALAS nie TENGOKK!!
!!!2.75!!!
wehh, kenapa macamto resultnya ?
Nmapakk takk aku tak belajar citernya
aarrggghhhhhhh TENSION!
amekk #Novel n then BACA
budag-II datang jumpa aku tanye 'fau, berape-II??'
seekor-II muka EXCITAD babeng!
aku jawab lahhh 2.75 jep, PUASHATY ualls!
yea! aku tak sehebat kowang lahhh

tapi satu jep aku rasa HEBAT!!!

Hebat sebab di kelilingi dengan kawan-II yang HEBAT macam ualls
aku BANGGA ada kawan-II yang HEBAT macam ualls
walaupun result aku rendah antara kowang
kowang tetap backup aku cakap result aku okayy *sedapkan haty aku
alhamdulilah aku bersyukur sangat adanya kowang
mudah-mudahan kita akan jadi SAHABATSELAMANYA untill JANNAH
amin..
huh! nie result aku tengokk kat MPM
pointer penuh 2.75 
alhamdulilah berkat belajar nak taknak

nie #memey myBESTIE!
pointer dia tinggi lahh jugakk 3.0
dia nie memang rajin study auw
tabikk seyhh kat dia
TAHNIAHH sayangs

nie #DIANA myFRIENDS
pointer dia tak jauh ngn #memey 3.08
tapy kira tinggi lahh jugakk kan?
dia nie memang kuad belajar kod dalam class laju jep siap kerja
TAHNIAHH beb

okayy nie #safira myFRIENDS
pointer dia HEBAT-II 3.25
dia nie nampakk lemahh tapy bakk belajar laju jep wehh
kuad study minahh PENDEKK nie 
TAHNIAHH sis

okayy mekk nie #aniss myFRIEND 
pointer dia bapakk TINGGI 3.75 okayy
dia nie memang PANDAI erkk
lagi satu dia nie suka amekk langkat study PECUTAN TERAKHIR
so result gempakk wehh!
TAHNIAHH kakak

nie #farah myBESTIE
pointer dia k-DUA tinggi 3.33
dia nie budag yang duduk sebelahh aku dlm class
tapy kenapa aku tak pandai macam dia?
HAHHAHAHHA
TAHNIAHH budagg

nie #k.pahh myFRIEND
pointer dia sama ngn #safira 3.25
dia nie baekk, peramahh tapyy PEMALU
hehehehheh
TAHNIAHH awakk

okayyy nie anak ustaz name dia #pidot
pointer dia 3.0 jep sama ngn #memey
dia nie berlagakk cket tapy baekk
memang dia pandaii aku respect dia die
TAHNIAHH wehh

okayy nie #man 
jejaka k-pop muadzam shah
pointer dia tinggi gakk lahh 3.17
nampakk jep nakal rupanya dalam diam
TAHNIAHH wehh

sekian
senarai di atas adalah mereka-II yang hebat dalam result STPM sem1 2012
TAHNIAHH ualls
mereka semua dari class aku ZAMRUD-3
BANGGA mama SHAMSIAH
semuga sem2 and 3 kita akan dapat mencapai kejayaan lebihh lagy
amin<3





Saturday, 23 March 2013

taken off HIM

assalamualaikum.

Hyep guys, kita nak bagitahu haty kita dah kembali kat DIA !
Nahh, amekk balik *jaga elok-II
Maaf capitall H' tak dapat teruskan bersama
Semalam meet and then stalk and make CONCLUSION our RELANTIONSHIP
And jujur lahh aku takboleh langsung nak buang dia dari life aku
Walaupun dia tak handsome, tapy dia penceria hidup aku setiap hari
Hurmmmm,
Susahlahh nak tinggalkan dia
Susah nak berjauhan dengan dia
Susah nak lupakan dia
Hope ini kali terakhir aku n dia BERPERANG BESAR macam sebelum nie
Sebab aku dah penad asyikk gaduhh

DEAL/JANJI KITA *new version:
one week you STOPP smoking!
Dalam pada uh aku ubah peragai aku
and
if aku tak berubah dia akan terus SMOKING non STOP
terukkan?
tapy tak apa aku sanggup sebab aku sayangs dia lahh GEMUKK!

okayy, gudbye!
sayangs dia GEMUK N KETOT.
muaaahhhhh :*

Thursday, 21 March 2013

#DOMO menangis

assalamualaikum

hyep! kita happy FINALLY dia buka jugak BLOG kita nie
Hurmmm dia nak GETBACK ngn kita lakk
Can I say YESSS ?
Totally , kita memang nak say YESS, I DO !
But macam tk bolehh jep kan
Kita just takod tak mampu bahagiankan dia macam dulu
Lagi satu kita takod perkara sama akan jadi
Kita taknak terus sakitkan haty dia lagy
Awakkk, can you answer my question??
 hurmmmmmm........
Dia menangis tengokk semua entry aku buad pasal dia
Alhamdulilah, akhirnya dia FAHAM aku punyer perasaan .
AMIN.
nie pic PAPAPOKSHEIKH amek n tag kat FB kita
see, DOMO baca blog kita, excellent!
pandai PAPAPOKSHEIKH ajar erkk

Wednesday, 20 March 2013

TIRED

assalamualaikum

Saya penat awak, penat terus menerus MENUNGGU awak
Bila lahh dapat buang awakk dari HIDUP saya, awakk?
Awak, saya rindu awakk #DAMN
Bila awak cakap taknak ingat pape tentang hubungan kita
Saya ambik keputusan MENCUBA lupakan awak
TAPY... KENAPA?
Langsung tak hilang bayang-II awak dalam kepalaHOTAKK saya
Awak guna-II kan saya kea apa huh!!
Awak TOLONG lahhh saya dah PENAT bermain PERASAAN nie 
Awak, tolong DOA kat ALLAH supaya saya lupakan awakk macam awakk nak uhh
-_________________________-
SAYA PENAT AWAK LAYAN PERASAAN NIE, MENANGIS SELOK-II !!

TAKBOLEH

assalamualaikum

Untuk ke berape kalinya entry aku pasal capitall S.A 
Yeahhh! Tadaaaa aku try lupakan kaw GEMUKK !
Tapy takbolehh lolz
Hari nie taknak tulis PANJANG-II macam sebelum nie *penad pikir ayat n tangan taip
Just want to say I LOVE YOU SO MUCHH 
Sudahh pergi BLAHHHH jauh-II *taknak terus terluka
bhaiiii....

Tuesday, 19 March 2013

yess! SAYANGS

assalamualaikum.

Masih ada SAYANG?
Yupp . aku akui masih ada sayangs uh
Perlu bersama lagy kea ?
Hurmmm tak akan dah aku KENAL dia macam mana
Aku rasa dah ke berapa kali tah aku buad dia sakitHATY ngn peragai aku
Aku dah rasa dia takTAHAN dah peragai aku
Dia kan rela kehilangan aku dr kehilangan "Z" uh
        *sakit pulak haty kita
Tapy entry malam ni kita nak bagitahu KITA SAYANGS AWAK GEMUKK!!

dulu tak HARGAI dia
sekarang mulalahh TERCARI-II
to lahh makannya*

Just try best way to forget you lahh GEMUK like you forget our LOVE n RELANTIONSHIP
Setiap yang berlaku ada hikmahnya kan 
Mungkin sekarang awak bukan JODOH farah tapy INSYALLAH di SYURGA mungkin
Thanks lahh sebab SIMPAN #NOTE saya bagi kat awak *SURAT WASIAT

thats #NOTE me give to him
okayy THANKS! dia tepek kat schedule dia lahh!
appreciate!
okayy, MISSDOMO a lots
)":

HUH! nie desktop aku
see punyer r takBOLEH lupakan dia
tapy aku hope aku boleh lupakan dia
ouhhh plezz! bawa aku jauh dari KENANGAN bersama dia!


ouhh AIRMATA

assalamualaikum,

Semalam tak tahu lahh tertiba masa nak tidur boleh MENANGIS
Semalam lepas tengok cerita WE GOT MARRIED amek bantal and lelapkan mata
TERTIBA penjam mata AIRMATA laju jep basahkan bantal
Guys, masa penjam mata uh aku taktahu kenapa bayang-II dia boleh muncul sejenak kat ruang mata aku
Muka dia yang sedang happy, gelaktawa dengan aku bersama-II
Semua uh buad airmata aku keluar tanpa kerelaan aku
Kenapa perlu airmata uh mengalir?
Kenapa perlu dia MUNCUL kat minda aku?
Cukup-II lahh tolong lahh pergi  jauh dari aku
Kau nak aku lupakan kau tapy kenapa kau muncul dalam mimpi aku?
Cukuplahh aku dah PENAT dengan permainan perasaan ini


hati yang sedang MERINDUIMU capitall S.A!
haty yang sedang MELUPAKANMU capitall S.A !

Sunday, 17 March 2013

Kau Sayang Lagi

assalamualaikum.
tadi buka TL dia and then nampak lahh dia tweet "awak missdomo :)
kenapa dengan tweet dia uww?
sebab username aku kat twitter MissDomo
so.........guys......meaning??
YEAH! dia tweet untuk aku lahh to tapy 
masa dia tweet petang tady so aku tak perasaan
kalau tak dah lame aku RT balik
hurmm dia sayangs aku lagi kea dia tweet cmto?
Ya Allah ! terlalu banyak aku sakitkan haty dia
Aku tak sanggup lukakan haty dia lagy
cukuplahh apa aku buad selama nie ngn dia
Dia dah cakap nk lupakan semua kenagan bersama aku
Sayangs aku untuk dia memang ADA!
nie TL dia aku curi!
HAHAHAHA
see tweet dia uh !!
"awak, missdomo..:)"
atas uh sakit lakk haty KITA )":



huh! nie TL kita auw
btwy, name nie aku tukar before DOMO uh aku bagi kat dia
so maknenya ??
memang tweet dia uh untuk aku *mungkin
HAAHAHAH

if dia sayangs aku sekalipuns aku n dia tak akan mungkin bersama lagy 
aku kenal dia macam mane sekali dia cakap HITAM maknenya HITAM lahh
so untukk PAPAPOKSHEIKH--> kita mintakmaaf lahh amekk tweet awakk nie
tapy kita tahu awakk tak akan buka dah BLOG kita nie

sayangs DIA suupeerrbb

assalamulaikum
Hari nie kita nak story tentang seorang bestiee kita.
Dia seorang jejaka yang *bajetMACHO
Walau siapa puns dia kita tetap LOVE dia nie banyak-II
Persahabatan kita dengan dia banyak kali di salah tafsir oleh orang luar
Kamie memang rapat like COUPLE tapyy sejujurnya KAWAN jee
Selalu juga lahh kita GADUH ngn dia nie halKECIKK jadi besar
Tapy ikatan PERSAHABATAN to kuad sampai kamie boleh jadi baek balik
Macam-II kita lalui sejak kawan ngn dia
Macam-II cerita BURUK kita dengar paal dia
Tapy kita tak percaya cakap orang sebab kita kenal dia macam mane
Kamie dah kawan hampir 7 tahun *lame kan
Ouhhh, superbss kita SAYANGS sangat kat mamatSENGET nie
Dia nie GENTEL okayy!
Sebab tiap-II tahun datang raya rumah kita tak miss lagy *rasanya
Dia nie LELAKI yang pertama kita jumpa yang BERANI jumpa FAMILY kita
Nampak kan IKHLASnya dia nak KAWAN ngn kita
That's why kita SAYANGS mamat nie!!!
huh nie BESTIEE aku yang paling di sayangi
name dia Muhammad b. Abdullah
umur dia 20 *atas akujep kod
birthday dia 13hb 3 93 *baru jep LEPAS
dia nie kepale gila cket, senget, suke kutuk kita
walau pun macamtoo apa yang dia cakap bukan maksud papepuns
kita puns takpenah ambek haty sebab memang peragai dia 
mula-II kenal dia jep cepat TOUCHING setiap apa keluar dr mulut dia
name famous dia CHEMAT!
okayy masa nie dia datang kedai mak kita
mak kita SAYANGS dia nie sebab muka dia macam BLACK *katemakkita
mak kita belanja dia makan ChinkenChop *kenyangperutDIA
kalau kita lapar kita selalu cari dia sebab dia nie memag kuad makan
lagisatu dia nie suke BELANJA kita makan
HAHAAHAHAH
sebenarnya banyak gambar Spenttime dengan dia nie 
tapy kebanyakkannya dia simpan nie, puns kita curi kat FB dia
Lastly, kita sayang awakk lahh CHEMAT *muntahjap
Jaga Our Friendship untill JANNAH

wassalam(:



Single Better maybe

aarggghhhhhh! 
Couple bosan, sakit, gila, jiwang, macam-II lahh
SINGLE freedom, happiness, buad apa jep macam-II lahh

SINGLE IS BETTER
COUPLE IS MATTER
*merapu
so please LEAVE ME ALONE 
I WANT SINGLE BACK
haty taknak di sakiti lagy

so, better SINGLE 

tadaaaaaaaaaaa . SEKIAN~

20 Tanda Lelaki Suka Kita

 1. Lelaki akan bersungguh-sungguh melakukan sesuatu perkara ntuk kekasihnya dengan rela hati bukan kerana terpaksa atau dipaksa.
2. Lelaki akan sentiasa ingin menghiburkan kekasih hatinya dan berubah menjadi orang yang suka berbual.
3. Lelaki akan kerap menasihati dan memberi pandangan kepada kekasihnya sebagai tanda dia menyayangi kekasihnya itu.
4. Kadangkala lelaki cuba menyekat kebebasan kekasihnya kerana wujudnya perasaan cemburu dan curiga.
5. Lelaki sentiasa berasa takut akan kehilangan kekasihnya.
6. Lelaki tidak menyukai sekiranya kekasih hatinya rapat atau berkawan dengan lelaki lain.
7. Apabila kekasihnya tidak memberi tumpuan sepenuhnya, lelaki akan mudah berasa cemburu dan sensitif.
8. Adakalanya lelaki bersikap seperti keanak-anakan kerana mahukan perhatian dan layanan daripada kekasihnya.
9. Lelaki akan berubah menjadi seorang yang rajin  dan sanggup membantu kekasihnya melakukan apa sahaja.
10. Lelaki mula pandai merajuk kerana ingin dipujuk oleh kekasihnya.
11. Lelaki akan mula berasa risau dan curiga apabila kekasihnya berjauhan darinya dalam tempoh yang lama.
12. Lelaki akan sentiasa memastikan keselamatan kekasihnya kerana dia lebih mementingkan kekasihnya daripada dirinya sendiri.
13. Lelaki akan kerap bertanyakan sedalam mana cinta kekasihnya terhadap dirinya.
14. Lelaki tidak akan melayan perempuan lain jika tiada urusan penting.
15. Lelaki akan cuba meluangkan lebih banyak masa dengan kekasihnya walaupun terpaksa menunggu.
16. Lelaki akan cuba membanggakan kekasihnya di depan kawan-kawan atau orang lain.
17. Apabila putus cinta, lelaki mudah berasa serik dan wujudnya rasa tidak percaya dengan cinta perempuan lain. Pada masa yang sama, dia mengharapkan kekasihnya kembali.
18. Lelaki menganggap kekasihnya sebagai orang yang paling dipercayainya dan sanggup berkorban apa sahaja termasuk harta mahupun nyawa.
9. Lelaki tidak akan berlaku curang terhadap kekasihnya. Tetapi apabila mereka curang ini bermakna kasih sayang terhadap kekasihnya itu belum sepenuhnya.
20. Tidak semua lelaki sanggup menitiskan air mata hanya kerana seorang perempuan.

Saturday, 16 March 2013

Tinggal Kenangan

assalamualaikum.
Semalam DOMO dah selamat sampai kat tangan PapaPoksheikh.
aarrggghhhh serius lahh aku takbolehh hilangkan panggilan uh.
Selama lebih kurang 4 tahun aku kenal dia macam-II aku lalui.
Aku hope sangat dia mendapat kebahagiaan dalam hidup dia.
Seriusly aku SAYANG kau tapy CINTA tak penah hadir dalam hidup aku.
Sepanjang COUPLE ngn dia aku HAPPY tapy dalam haty rasa macam KOSONG sangat.
Aku tahu dia SEORANG jep yang FAHAM even FAMILY aku puns.
Dia tahu aku macam mane, kawal aku macam mane, jaga aku macam mane.
Dia SPEACIAL!
Kenangan first meet a.k.a. first DATE kat HOTELZENITH 23hb 3 2011 bermakna dalam hidup aku.
Aku tak sangka hubungan yang pada mula sebagai KAWAN bertukar kepada perasaan CINTA.
Just only HIM can make me HAPPY, only you POKSHEIKHH!!!
But today i'm know you and me have each direction, you with you life and i with my life.
One days, kau akan tahu kenapa aku buad kau merana sekarang.
Nasihat aku kat kau : Jaga diri, Jaga Kesihatan, Jangan makan MAGGIE !
Walau pape jadi kau tetap aku SAYANG!
If kau dah jumpa SOMEONE jangan lupa bagitahu aku.
JANJI kita kan nak SHARE semua sama-sama.
TOLONG poksheikh JANGAN PERNAH BENCI AKU.
Kenangan bersama kau akan sentiasa aku abadikan dalam hidup aku!
SAYANG AKU KAT KAU, DOA AKU UNTUK KAU !
masa nie kita first aku dapat PELUK kau
bcoz kita naek moto sama-sama
pic nie paling COMEY n SAYANG aku nak padam
second meet colour baju kau n tudung aku sama kan?
place: Padang Golf

masa nie kau tunggu aku kat basten
aku nak bagi kau makan bcoz time nie mak kau baru lepas kuar hospital
kau tak ada selera makan *katenya
match kan tudung aku ngn baju kau
untuk ke-2 kali kita kuar ada jep pakaian yang sama.
okayy kau ngn aku sweet .
kau BFF aku lahh AZMI SULAIMAN<3

only DOMO

assalamualaikum, 
Malam ini aku tidow KESEORANGAN lahh tanpa DOMO di sisi menjadi bantallPELUKK aku.
Ouhhh, why ?
Sebab TUANEMPUNYER sudah mengambil kembali HAK dia iaitu DOMO lahh.
PapaSheikh, please take care DOMO elok-II.
Serius taksanggup berpisahh with DOMO.
Sejenis patung yang UNIK bagi aku sebab patung yang TERNGANGA.
Lots LOVEHUGKISS for DOMO 
Nampakk kan aku TERGILA-GILAkan DOMO uh
Kesahh lakk aku kowang pikir pape puns yang PENTING aku SAYANGS DOMO too.
Nie adalahh kenangan MANISCOMEY aku bersama-II DOMO

masa ini DOMO jadi prop PHOTOSHOTT!

to DOMO bersama-II note-II aku bagi kat PapaSheikh
sedikit nasihat menjaga DOMO
Sekian TERIMAKASIHH.
Sedihhsayangs DOMO gila!
LotsLOVEHUGKISS!

Friday, 15 March 2013

Dan Lagu Berbicara

assalamualaikum .
Lagu yang menerkam JantungJiwaHati aku  

sayang aku ingin berbicara kepadamu
tentang apa yang tengah aku rasakan
ada apa, ada apa katakanlah semuanya
ku kan dengarkan duhai cintaku

bila nanti orang tuamu tak meredhoi
dengan apa yang ku rasakan padamu
Semua orang tua ingin yang terbaik untuk anaknya
begitu pun orang tuaku
Kau tak kan tinggalkanku
Tak kan pernah sayangku
Janjimu Janjiku untukmu

Takkan ada yang pisahkan kita
Sekalipun kau telah tiada
Akan ku pastikan
Ku kan memeluk menciummu disyurga

Jangan kau pergi tinggalkan aku
Bawa aku kemana kau mahu
Janjiku padamu
Jiwa dan ragaku
Mati pun ku mahu

Takkan ada yang pisahkan kita
Sekalipun kau telah tiada
Akan ku pastikan
Ku kan memeluk menciummu disyurga

Jangan kau pergi tinggalkan aku
Bawa aku kemana kau mahu
Janjiku padamu
Jiwa dan ragaku
Mati pun ku mahu

DAYS !

assalamualaikum and good night.
taddddaaaaaaaa -__-




HATE - MONDAYS
ANNYOY - TUESDAYS
INGORE - WEDNESDAYS
SMILE - THURSDAYS
LOVE - FRIDAYS
ENJOY - SATURDAYS
DAMN - SUNDAYS

ABC untill Z Friends

asalamualaikum.
Hari tu diri sendiri, love now FRIENDS ABC untilll Z .

A- accept you as you
B-  believe in having fun
C-  cherish time together
D-  dreams big dreams
E-   enrich, comfort and delight
F-  follow uh and follow through
G-  grow forever memories
H-  honor each other's feelings
I-  invite you into their heart's
J- just call and say "How are you?"
K- know when somethings up's
L- love you, no matter what
M- multiply joys and divide sorrows
N- nurture each other's souls
O- overcome adversity together
P- pick you up when you are down
Q- quickly forgive and make up
R- remind you or your greatness
S- smile when they think of you
T- thrive on shared trust
U- understand when to 'just' listen
V- value time together
W- walk with you, side by side
X- xperience ups and downs
Y- yearn to stay connected
Z- zest to live, love and laugh
sekian PEMBELAJARAN kita (":

Dan Bila Dia Memanggil

assalamuaikum (":


Tanda 100 hari sebelum hari mati 

Ini adalah tanda pertama dari Allah swt kepada hambanya dan hanya akan disedari oleh mereka yang dikehendakiNya. Walaubagaimanapun semua orang Islam akan mendapat tanda ini. Cuma sama ada mereka sedar atau tidak sahaja. Tanda ini berlaku lazimnya selepas waktu Asar.


Seluruh tubuh iaitu dari hujung rambut ke hujung kaki akan mengalami getaran seakan-akan menggigil. Contohnya seperti daging lembu yang baru disembelih di mana jika perhatikan dengan teliti kita akan mendapati daging tersebut seakan-akan bergetar. Tanda ini rasanya lazat dan bagi mereka yang sedar, akan bertindak di hati bahawa mungkin ini adalah tanda mati, maka getaran ini akan hilang setelah kita sedar akan kehadiran tanda ini. Bagi mereka yang tidak diberi kesedaran atau hanyut dengan kenikmatan dunia tanpa memikirkan soal kematian, tanda ini akan lenyap begitu sahaja tanpa sebarang manfaat. Bagi yang sedar akan kehadiran tanda ini maka ini adalah peluang terbaik untuk memanfaatkan masa yang ada mempersiapkan diri dengan amalan dan urusan yang akan dibawa atau ditinggalkan sesudah mati.


Tanda 40 hari sebelum hari mati 

Tanda ini juga akan berlaku sesudah Asar. Bahkan pusat kita akan berdenyut-denyut. Pada ketika ini daun yang tertulis nama kita akan gugur dari pokok yang letaknya di atas Arasy Allah swt. Maka malaikat maut akan mengambil daun tersebut dan mula membuat persediaannya ke atas kita ,antaranya ia akan mula mengikuti kita sepanjang masa. Akan tetapi malaikat maut ini akan memperlihatkan wajahnya sekilas lalu dan jika ini terjadi, mereka yang terpilih akan merasakan seakan-akan bingung seketika. Adapun malaikat maut ini wujudnya cuma seorang tetapi kuasanya untuk mencabut nyawa adalah bersamaan dengan jumlah nyawa yang akan dicabutnya.


Tanda 7 hari 

Tanda ini akan diberikan hanya kepada mereka yang diuji dengan musibah kesakitan di mana orang sakit yang tidak makan secara tiba-tiba ianya berselera utnuk makan.


Tanda 3 hari 

Pada ketika ini akan terasa denyutan di bahagian tengah dahi kita iaitu diantara dahi kanan dan kiri. Jika tanda ini dapat dikesan maka berpuasalah kita selepas itu supaya perut kita tidak mengandungi banyak najis dan akan memudahkan urusan orang yang memandikan kita nanti.


Ketika itu juga mata hitam kita tidak akan bersinar lagi dan bagi orang yang sakit, hidungnya akan perlahan-lahan jatuh dan ini dapat dikesan jika kita melihatnya dari sisi. Telinganya akan layu di mana bahagian hujungnya akan beransur-ansur masuk ke dalam. Telapak kakinya yang terlunjur akan perlahan-lahan jatuh ke depan dan sukar ditegakkan.


Tanda 1 hari 

Akan berlaku sesudah waktu Asar di mana kita akan merasakan satu denyutan disebelah belakang iaitu di bahagian ubun-ubun di mana ini menandakan kita tidak akan sempat menemui waktu Asar keesokan harinya.


Tanda Akhir 

Akan berlaku keadaan dimana kita akan merasakan satu keadaan sejuk dibahagian pusat dan ianya akan turun kepinggang dan seterusnya akan naik ke bahagain halkum. Ketika ini hendaklah kita terus mengucap kalimah syahadah dan berdiam diri serta menantikan kedatangan malaikat maut untuk menjemput kita kembali kepada Allah swt yang telah menghidupkan kita dan sekarang mematikan kita pula.

nauzubillazim (":

Wednesday, 13 March 2013

meaning ABC...Z LOVE

assalamuaikum .
jum kenali maksud ABC untill Z dalam maksud CINTA (:

Boy: ABC


Girl: huh?!


Boy: Always Be Careful


Girl: ahh. and then?


Boy: DEFG


Girl: what?


Boy: Don’t Ever Forget Girl


Girl: forget that?


Boy: i’m H,I.


Girl: huh?


Boy: Happily Inlove


Girl: so?


Boy: JKLM


Girl: and what is that suppose to mean?


Boy: Just Keep Loving Me.


Girl: so how about? NOPQRSTUVWXYZ?


Boy: (stop and think)


Boy: No Other Person Quite Reasonable Shall Treat U Very Well Xceptme,You’ll Zee!

Sunday, 10 March 2013

ABC untill Z


assalamualaikum.

A-   accapts U as U r ,
B-   belives on U ,
C-   calls U just to say Hi ,
D-   doesnt give up on U
E-   envitions the whole of U ,
F-   forgives ur mistakes ,
G-  gives unconditionally ,
H-  helps U ,
I-   invites U over ,
J-   just like to be wif U ,
K-  keeps U close at heart ,
L-  loves U for who U r ,
M- makes a difference in Ur life ,
N-  never judges U ,
O-  offers support ,
P-  pick U when U r down ,
Q-  quites Ur tears ,
R-  respect U ,
S-  says nice things about U when U need to hear it ,
U-  understand U ,
V-  values U ,
W- walks beside U always ,
Y-  yells U when U needt to listen ,
Z-  zaps U back to reality , 
this is ABC.....Z