Sunday, 28 December 2014

Comeback Welcome

assalamualaikum

Bila lama tk bersua rasa kerinduan nk menulis habis semua lupa . Tapi semangat nk bercerita tu tetap ada so nak tknak aku tetap kena menulis walaupun tktahu nk mula dari mane . Setelah sekian lama aku tinggalkan dunia berblogger ini sekarang aku muncul balik bila ada CONNECTION dengan wifi kan. Ouhhh btway , aku dah dapat sambung study perkara yang lama aku idam-idamkan nk sambung study sangat kn so sekarang aku dapat sudah. Aku dapat sambung studyy jauhh seperti d jangka oleh aku tk lama dahulu sesudah habis STPM. Act, masa aku isi borang UPU tu serius aku main-main jee tk pernah serius pn, pilih U ikud suka hati tk pikir kos perbelanjaan, last-last korang tahu aku dapat sambung mana??? SARAWAK okayy SARAWAK !!! PAHANG-SARAWAK!! Korang nampak tk jauhh dia aku sambung study, "tulahh dulu isi upu kau main tembak2 jee last2 dapat jauh mroyann!" . FAMILY?? hmm sudah tentu2 nyaa depa tk mengharapkan aku utk pegi sebab jauh , kos mahal , nanti pape susah sebab tk ada sedara mara kt sini , macam2 lahh depa pikir . Huhhhhh lagi satu course yang aku dapat sangat2 tk membangga kan depa tapi bagi aku course mane2 pn okayy sajee asalkan belajar sudah kn. Ouhh ampa mesty nk tahu aku dapat course yg family aku tk banggakan sangat tu, aku dapat course SARJANA MUDA DRAMA DAN TEATER. Okayy mesty korang cakap memang tk membanggakan sebab course ini mesti korang just nampak akan jadi pelakon kan ? jadi retis bagai semua lahh. hmmm macamtulahh persepsi family aku bila dapat tahu. Tapi prinsip aku satu NAK MASUK UNIVERSITI! Mula-mula aku seronok lahh sebab dapat melancong tempat orang , naik flight bagai , tapii kalau ikutkan kekangan aku memang sangat tk mampu lahh kan . and finally setelah di bincangkan antara anak beranak semua, aku DILEPASKAN untuk berangkat ke Sarawak. 
 Hyeee, muka ngantuk . pepagi kt airport tp HAPPY
Masuk Sarawak aku kena guna Dokumen Perjalanan Terhad (as a student) . 310814 Hari Merdeka day aku berlepas ke Sarawak :)
aku bukan pegi Sarawak sorang diri but w/ my beloved family . Walaupun depa tk setuju depa tetap hantar and temani aku jua pegi Sarawak


thats my cousin, my sister and my brother. ada seorang ag si kecikk tengah merajuk .
ini huh budag kecik yg sanggup tinggalkan mama dia semata2 nk hantar ciksu dia pegi sarawak

Kenagan sanatai2 bersama family sepanjang sampai ke Sarawak 






the end
First day mendaftar masuk ke Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS)
*muka sangatsangat tk boleh blah woii!

*need time kita sambung suasana belajar sini erkk . 
k cha babeeee

Saturday, 10 May 2014

tk selalunye DIA INDAH

assalamualaikum guyss . Ya Allah , superbs sangat lama tk buka and menulis kt blog . Berbungkuss dahh , heee . Rasanyerr banyak kenangan , life , kejadian yg berlaku kt aku tapy tk menyempat nk buka blog and menaip -..- . Almaklum kan 3 bulan aku stay kuantan kerja mencari rezeki utk masuk universiti soon :) . Seriuslyy , aku tak sabar gila nk sambung study , merasai kehidupan U , pakaian bebas semualahh yg di idamkan selama ini masa nak habis sekolahh duludulu . Tapi bila dah tak sekolah keRINDUAN kat sekolah , cikgu , kawankawan , kenakalan dirisendiri and rakanrakan buat aku nk #throwback :'( . Kalau boleh lahh kan . ! Geng , sebenarnye banyak nak story ini so aku akan menulis panjang so kowang jangan BORED plisss ?!! *muuahhhhh kiss dulu .

040114- Aku start kerja kat Kuantan at one resort tepi pantai guyss ! Superbss ! Aku memang suka sangat pantai serius kaborrrrr . . So aku kerja sebagai apa ? Mesti kowang nk tahu kan ? Okayy , aku kerja as a Housekepping :) . Alaaaaaaa , yg kemasmengemas bilik semua tu , tu lahh kerja aku . Act. aku tk pernah tahu buat kerja kemaskemas ini tapy sebab nak mencari pengalaman aku cubalahh kan walaupun aku tk suka sebenarnye . Seronok sangat bila dapat berkerja dengan suasana yg prasarana cantik alaala perkampungan gtoo , kau hadoo ?? *maaf berlagakk japp . Resort tu kecikk jee sebenarnya just ada 32 unit bilik sahaja , so kerja senang tapy huh sekali dtg event mampuihhh kauuu ! Just menggunakan 3 kudrat anakdara jee resort tu as housekepper tau ! HEBAT kan ?! So aku kenalkan nama jeplahh kan selit gambaorr hampa terpikat pulak nayee denn *utara camporr nogori sat ! Okayy , housekepper sorang ini nama dia NurFariha/18/Balok . Budag ini comeyy and kepala bolehh tahan gilooo jugakssss ! Second housekepper ini nama dia NurAfifah/18/Balok . Budag ini muslimah tau tp kalau dia marah nampakk jantan dia :) . Depa dua ini budag pandai koddd spm si Fariha tu dapat 8A2B , si Fifah tu 7A2B . Sorang budag sains , sorang budag sbp . Whooooooo , hebat aku bangga kod ngn depa ini . Kat tempat kerja aku lahh KAKAK sebab aku umur 20 , jyeahhhh ! TAMAT~

200414- Date paling sedihh bila aku make decision resign :( . Walaupun macamto aku tetap happy sebab cukuplahh 3bulan menimba ilmu kerjakerja kt hotel/resort . Seronoksedihgeram semua adoo . Bermacammacam kerenah manusia aku jumpa , dapat berkomunikasi dgn orang yg aku tk penah bertegur , dapat angkat call jawab alaala formal gtoo lastlast bolehh bergelaksakan ngn guest . Satu kepuasan bila aku dapat buad semua kerja . Kitchen , Reception , Houskepping . Tapy tk lupa lahh boss and family dia sungguhsungguh baik layan kami like family . Selalu belanje makan nasi ayam nunnn beli kt Kemamam maghii . En. Shariff and Pn. Zainab , we alls just call pakcik and makcikk jee , rare kann ;) . Depa sangat sporting and open so bolehh je share pape ngn depa . Ini satu sebab aku sedihh gila bila terpaksa tinggalkan mereka yg dh macam family aku sendiri :"( . Terpaksa lahh say goodbyee to Balok Seaview Resort . Terima Kasihh :)
"Percutian Suasana Kampung"

290414- Tarikh paling hebat dalam hidup aku lahh . Bahagia , gembira , semua ada terpaut sekali ! Pagi itu aku kena pegi sekolah dulu sebab ada AnugerahKecemerlangan dan aku salahseorang yg dapat anugerah bagi calon STPM 12/13 untuk merekamereka yg dapat pointer 3.00 ke atas . Bangga lahh dapat naik pentas and banggakan ma aku kan yang aku punn boleh berjaya macam abangabang aku :) Japp selit sikit gambar and anugerah yg diterima *duit lahh

Okayy habis cetierita paginyerr . Belah petang tuu keluar lepakk pulak ngn kengkawan zaman sekolah duludulu . Ini memang seronok teramat sangatlahh . Bergelaksakan , bergaloksakan , ini payah kalau dh jumpa tk hingat tempat orang semua bahan hentamm jeee . Sesuka hati buat bisingg galok belaka . Tapy walaupun macamtoo tetap happy sebab bukan senang kod kami ini nk keluar lepaklepak . 
 

 


 


 

 
Act. banyak lagi gambar tp ini jee termampu aku masukkan and share ngn kowang so amekkkk lahh cuci matooo komekome *malas nak membebel panjang tengok gambar korang akan fahamlahh bertapa galokknyerr kami bila berjumpa . HAHA Mereka KESAYANGANKBUSHUKKAN aku :* ILOVEYOUALLS ! kbyee , nitezz arghhhhhhh ngantukkkk . Maaf panjang leborr pulokkk




Monday, 10 February 2014

Again MEET . Again MISS YOU


assalamualaikum geng !

Haiiii lama sudah tk bertulis panjang di blog kami ini . Kerinduan yg amat sangat . Almaklum sekarang busy , kerja kan cari duit untuk sambung study kt U nanti . In sha Allah . Okayy sebab dh lama tk update sekian lamanya menyepikan diri , malam ini kami nk story someone . Kami pernah update pasal dia sebelum ini tapy malam ini nk update lagy sebab . . . . . . . . . kbyeeee ! *hahahhaha chill lahh dulu baca sampai habis okayy ! Kami nk bagi tahu 10.02.2014 , kami meet someone yg dh lama tk meet ! Lama mane ? *hehehehe actually , tk ada lahh lama mane pun , last jumpa akhir tahun arto jep masa sekolah . So hari ini kami jumpa lagy dengan dia *ouh butheway kami pegi amek result and then dia ajak jumpa . So sebab kami agak rindu juga kt dia so kami setuju nk jumpa dia . Lama juga lahh kami lepak petang tu dengan dia *lepaskan rindu bakk hangg . Seronok kod dapat borak2 dengan dia rasa freedom jp ! Dia sekarang pandai main ketuk kepala kami sekarang . Ag satu kalau kami buad muka dia nganjing balik *banyak berubah sekarang dia !  Tapy tkpe kami suka dapat lepak dengan dia , happy jep .




ppsstttt *tolong tengok ketiga2 gambar gaya kami SAMA kan !
ouchhh kami baru perasaan balik rumah bila tengok balik 
Seriusly , sedih sangat bila dia balik tadi hurmmmmmm !
rasa nk bawa dia balik jep ikat kt pokok ada kerangga HAHAHAHH
ouhhh butheway DULU "aku gemuk , dia pendek"
SEKARANG "aku pendek, dia steady"
HAHAHAHAAHH

p/s ayat yg di sengetkan tu tolong baca dalam hati
*MONOLOG okayy !
kbyeee wassalam
ILOVEYOUIMISSYOUmyPENDEK!